Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Irkçılık yapmayalım!

Bir çok "cılık" ırkçılıktır aslında.. İlk haram, ilk lanet ne ile ilgilidir?
Hani Şeytan, Hz. Adem ile ilgili olarak "O topraktan, ben ateştenim" demişti ya.. Üstünlük taslamıştı. Bugün bu mirası en çok Siyonistler sahipleniyor. Kendi ırkını üstün görüyor..
Allah sizi güç, servet bakımından üstün ya da uzun ömürlü kılabilir. Sesiniz güzel olabilir.. Bu bir üstünlüktür de, bu üstünlük "mutlak" değildir.. Allah zelil de kılabilir..
Hiç kimse eşit değildir.. Benim bir günüm ötekine eşit değil ki! Ben bana eşit değilim, erkek erkeğe eşit değil ki, kadın erkeğe eşit olsun! Kimse bir diğerine eşit olamaz da, hatta şu konuda bu sizden üstündür, bir başka konuda o kişi sizden üstündür..
Gerçek üstünlük soyda sopta değil, takvadadır..
Yoksa kendi kabilesini, "cemaatini" üstün görmekte değil. Hani o adam kayırmacılık var ya, o da bir mikro milliyetçiliktir. O taraftarlık denen şey de öyle..
Her zaman sermayeden yana olmak, işçiden yana olmak, kadından yana olmak, erkeklerden yana olmak da öyle.. Hep söylüyorum: Doğduğumuz ana babayı, doğduğumuz zamanı ve doğduğumuz toprağı biz seçmedik.. Derimizin rengini, cinsiyetimizi biz seçmedik. Hz. Ali zamanında Mekke'de doğup cehenneme gitmek, Stalin zamanında Moskova'da doğup cennete gitmek mümkün. Hz. Yakub'un çocuğu olup yanlış yapmak ama Firavun'un sarayında büyüyüp Peygamber de olmak mümkün. Bakın Hz. Musa'ya, bakın Hz. Harun'a, bakın Hz. Yuşa'ya..
Hz. Lut'un eşi cennete gidemeyecek ama, Firavun'un eşi, o haksızlığa isyan eden kadın, Hz. Asiye cennete gidecek.
Ali İbrahim de bizim, Ali İmran da.. Biz Muhammed ümmetiyiz. Biz İbrahim milletindeniz..
Haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana, zalime karşı duralım. Sakın ha! Bir topluluğa olan öfkeniz ve düşmanlığınız sizi onlar hakkında adaletsizliğe sevketmesin.. Atalarımızın dininden değil, Allah'ın dininden olalım.. Allah indinde tek bir din vardır, o da İslamdır.. Hz. Adem de o dindendi, Hz. İbrahim de, Hz. Musa da o dindendi, Hz. İsa da.. Hz. Muhammed'in tebliği ettiği din de aynı dindi..
Allah'ın dinine iman edenler kardeştir.. Allah'ın dinini bize getiren, anlatan, öğreten tüm resullere ve onların takipçisi olan nebilere salat olsun ve onların şeriatını bize aktaran veresetül enbiye olan hikmet sahiplerine selam olsun..
"Taraftarlık" çağın en büyük fitne hareketlerinden biridir.. Stadyumlar bu anlamda bir ırkçılık okuludur.. Gelin inattan vazgeçelim. İnat Şeytan'ın en keskin hilesidir..
Allah'ın buyruğu nefsimize ağır geliyor ama şeytan o acı-zehirli tütünü bize nasıl sevdiriyor.. Bu Şeytan'ın hilesinin keskinliğinden mi, yoksa nefsimizdeki günahların aklımızı zail etmesinden mi bilmiyorum.. Hadi Yeşilay'a üye olalım ve Şeytan'a bir taş artalım, var mısınız?
İstişare ve şurayı bırakmayalım.. Kafamızı kimseye kiraya vermeyelim.. Din büyüklerimizi ilah (hüküm koyucu) ve rab (terbiye eden) edinmeyelim. Musalla taşında meyyid olmayalım.. Bilmediğimiz şeyin peşinde koşmayalım.. Şüpheli olanı muhkemle değiştirmeyelim.. Ya da muhkemleri bırakıp müteşabihlerin peşine saklanmayalım, gerçeği te'vil ederek kendi zannımızı muhkem gibi sunmayalım..
Unutmayalım ki, ağuyu altın tas içre sunarlar, bal da onun suç ortağı..
"Cemaat" mensubu olduk diye, cemaatten kopmayalım.. Allah'a, resulüne ve kitaba iman edenler tek bir cemaattir. Kim 2. bir cemaatten söz ediyorsa, kendine ya yeni Allah (haşa), ya yeni bir kitap, ya da yeni bir resul bulmuştur..
Alimlere danışın, vereceğiniz karar konusunda, kararınızdan yarar ya da zarar görecek kişilerle konuşun.. Küslük yok. Merhamet ve affetmek var. Affetmeyene mağrifet edilmeyecek.. Allah (cc) Gafururrrahiym'dir. Gafferuzzunub'dur..
İhtilaf ettiğimizde hakeme gidelim ve karara razı olalım..
İman ettikten sonra faydalı işlere yönelelim.. Sabredenlerden ve sabrı tavsiye edenlerden olalım, yoksa sonumuz hüsran olur..
Bu işin Türkü, Kürdü yok. Şeytan'ın peşini bırakalım.. Fikri kavmiyyeti tel'in ediyor Peygamber.. Bu yolun sonu hüsrandır.. Bu dünya geçicidir. İmtihan oluyoruz.. Kimse Allah'ın hükmü dışında değildir. O herşeyi görüp bilmektedir ve hüküm yalnız O'na aittir. Selam ve dua ile.

yeniakit

Bu yazı toplam 1665 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar