Irkçı Lider Yine İslam'ı Hedef Aldı!

Irkçı Lider Yine İslam'ı Hedef Aldı!

Müslümanlara yönelik hakaretleriyle tanınan Hollandalı aşırı sağcı Özgürlükler Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, odasının kapısına İslamiyet karşıtı etiket yapıştırdı.

Wilders, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yaptığı açıklamada, İslam'a yönelik hakaretler içeren Arapça yazılı etiketi, isteyen herkese bedava dağıttığını duyurdu. Aşırı sağcı politikacı, takipçilerinden, Suudi Arabistan bayrağı formatında hazırladığı etiketi kendisi gibi odalarının kapısına yerleştirmelerini de istedi.

Bundan 9 yıl önce tehdit edilmeye başlandığını ve korunmaya alındığını kaydeden Wilders, konuşmaya devam edeceğini belirtti.

Hollanda'da yapılan kamuoyu anketlerinde oy oranının yükseldiği gözlenen Wilders, hafta içinde bir televizyon kanalının düzenlediği yarışmada yılın politikacısı seçilmişti.

Siyasi yorumcular, yaklaşmakta olan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinden önce aşırı sağ oyları kaybetmek istemeyen Wilders'ın, bu bağlamda İslam ve AB karşıtlığını sıklıkla kullanacağını belirtiyor.

Özgürlükler Partisi lideri Geert Wilders, Mart 2008'de yayınlanan Müslümanlık karşıtı "Fitne" filmiyle Müslüman ülkelerden çok büyük tepki almıştı. İslam'ın eleştirildiği 17 dakikalık filmde, 11 Eylül ve 2004 Madrid saldırılarına ait görüntülerin yanında Wilders, Kuran-ı Kerim'den alıntılar kullanmıştı.

Ülkesinde nefret içerikli söylemleri nedeniyle mahkemeye çıkan Wilders, "İslam'ın Hollanda'nın en büyük sorunu olduğunu" savunuyor.