İranlı Sünni Alimden İdama Tepki

İranlı Sünni Alimden İdama Tepki

İran'ın önemli Sünni alimlerinden ve Zahedan Cuma İmamı Mevlevi Abdulhamid, "Şeyh Nimr'in idamının yanlış olduğunu ve Müslümanların çıkarlarıyla uyuşmadığını" söyledi.

İran'ın önemli Sünni alimlerinden ve Zahedan Cuma İmamı Mevlevi Abdulhamid, Suudi Arabistan tarafından idam edilen Şeyh Nimr Bakır en-Nimr ile ilgi yaptığı açıklamada; "Şeyh Nimr'in idamının yanlış olduğunu ve Müslümanların çıkarlarıyla uyuşmadığını" söyledi.
 
Ramazan Bursa/Tahran
 
Mevlevi Abdulhamid, Şeyh Nimr'in idamını esef ve üzüntüyle karşıladığını, Şeyh Nimr'in idam edilmemesi noktasında Suudi Arabistan yetkililerine mektup gönderdiğini, ama onların gönderdikleri mektubu dikkate almadıklarını belirtti.
 
Büyük bir cemaat tarafından takip edilen bir alimin idamını doğru bulmadıklarını söyleyen Mevlevi Abdulhamid; Müslümanların vahdete muhtaç oldukları bir dönemde Şeyh Nimr'in adil olmayan bir karar ile idam edilmesi İslam'ın Müslümanların maslahatına olmadığını ifade etti.
 
İran'ın önemli Sünni alimlerinden olan Mevlevi Abdulhamid, Ayetullah Hamanei'nin Zahedan temsilcisi (Zahedan Cuma İmamı), Sistan-Belucistan Sünni Medreseler Birliği Başkanı ve Dünya İslam Alimleri Birliği üyesi.

İslami Analiz