İranlı Sünni Alimden Çağrı

İranlı Sünni Alimden Çağrı

İran'ın önde gelen Sünni alimlerinden Mevlevi Abdulhamid İsmailzehi, İran halkına devrim kutlamalarına katılmaları çağrısında bulundu.

İran resmi haber ajansı IRNA'ya konuşan İsmailzehi, Şii ve Sünni tüm İranlılara, yarın düzenlenecek devrimin 36'ncı yıldönümü kutlamalarına katılmaları çağrısında bulunarak, "Tüm halka bu kutlamalara fiilen katılmalarını tavsiye ediyorum" dedi.

İsmailzehi, devrim kutlamalarına katılmanın tüm İran halkı için bir vazife niteliğinde olduğunu belirterek, "Şii ve Sünni İran halkı, düşmanlara, düzenin ve rehberin (İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney koruyucusu olduğunu bir kez daha gösterecek" ifadelerini kullandı.

İran'ın güneydoğusunda Sünni Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Sistan ve Belucistan eyaletindeki Sünnilerin lideri Mevlevi Abdulhamid, ülkedeki Sünni Müslümanlara ait en büyük ilmi merkezin de başkanlığını yürütüyor.

Şahlık rejiminin halk devrimi sonucu 1979 yılında son bulduğu 11 Şubat tarihi, her yıl ülkede "Devrim yıldönümü" adıyla resmi törenler düzenleniyor