İran'la her zamankinden daha sıkı bir dayanışma sergilemeliyiz

İsrail, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun İran'daki nükleer çalışmalarla ilgili raporunun açıklanması öncesinde, İran'a askeri müdahale sinyali veriyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov dün yaptığı açıklamada İran'a saldırmanın vahim bir hata olacağını söyleyerek İsrail'e tepki gösterdi,

Böyle bir tepkiyi Moskova'dan önce Ankara'nın göstermesi yakışık alırdı.

Nükleer enerji meselesinde başından beri Tahran'ın yanında yer alan ve askeri müdahale şöyle dursun ambargoya bile ısrarla karşı çıkarak Tahran'ı yedi düvele karşı savunan Ankara, şu günlerde Tahran'la her zamankinden daha 'vurgulu' bir dayanışma sergilemeli.

Şu günlerde...

Malatya'ya NATO füze kalkanına ait radarların yerleştirildiği günlerde...

Türkiye ile İran'ın Suriye konusunda ihtilafa düştüğü günlerde...

Uluslararası sistem lordlarının Türkiye-İran çatışması senaryoları yazdığı günlerde...

Ankara, NATO'ya verdiği / vermek zorunda kaldığı füze kalkanı tavizinin altında ezilmemek ve Suriye siyasetini İran düşmanı emperyalistlerin emelleri doğrultusunda değil Suriyelilerin esenlik arayışları doğrultusunda şekillendirdiğini net bir şekilde ortaya koymak için, tekrar ediyorum, Tahran'la her zamankinden daha 'vurgulu' bir dayanışma sergilemeli.

Umulur ki bu dayanışma İran yönetiminin Suriye'de izlediği korkunç siyaseti gözden geçirmesi için gerekli vasatın oluşmasına da hizmet eder.

Nükleer enerji konusunda İran'a verilen destek sürdürülürken, Suriye konusunda İran'ı ikna çabaları da sürdürülmeli.

yenişafak

Bu yazı toplam 1246 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar