İran’ın Irak’taki askeri varlığı

İran’ın Irak’taki askeri varlığı

YDH- El Alem televizyonuna demeç veren Hadi el-Amiri, İran’ın Irak’ta askeri birliğinin bulunmadığını söyledi.

YDH- El Alem televizyonuna demeç veren Hadi el-Amiri, İran’ın Irak’ta askeri birliğinin bulunmadığını söyledi.

Bedir Örgütü Genel Sekreteri ve Iraklı Milletvekili Hadi el-Amiri, İran’ın Irak’taki terörle mücadeleye verdiği askeri destekle ilgili şunları söyledi:

“İran ordusu, Irak’a askeri yardım vererek ve danışmanlık yaparak destek oluyor. Tüm Iraklı yetkililer, eğer bu yardımlar olmasaydı bugün Irak diye bir şey olmazdı diye itirafta bulunuyor. Biz, terörle mücadele konusunda büyük bir tecrübeye sahip olan İran’a bu yardımlarından ötürü teşekkür ediyoruz.”

İran’ın Irak’ta herhangi bir askeri birliğinin olmadığını belirten Hadi el-Amiri, “İran’ın Irak’taki varlığı sadece askeri danışmanlıkla ve silah yardımıyla sınırlıdır. General Takavi örneğinde olduğu gibi Irak’ta şehit olan İran askerleri de savaşçı değil, askeri danışmanlardır” dedi.

İran, Irak’ta hava operasyonu yapmadı

İran’ın Irak’ta IŞİD mevzilerine hava saldırısı yaptığına dair haberleri de yalanlayan Hadi el-Amiri, “BU, Amerikalıların yalanıdır. Bizim İranlıların uçaklarına ihtiyacımız yok. İhtiyacımız olsaydı bunu ilan ederdik. Biz uluslararası koalisyon uçaklarına izin verdiğimiz gibi İran uçaklarına da izin verirdik. Bizim askeri yardım talebi konusunda Amerika’nın onayına ihtiyacımız yok. Bu tür yardım talepleri Irak’ın ihtiyaçlarıyla belirlenir” dedi.