İran'ın İHA'nın kuzeyden geldiğini açıkladı

İran'ın İHA'nın kuzeyden geldiğini açıkladı

İran, düşürülen insansız hava aracının kuzeydeki bir komşu ülkeden havalandığını iddia etti

İan Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayeri, Devrim Muhafızları'nın Natanz nükleer tesisleri yakınlarında düşürdüğü ve İsrail'e ait olduğu iddia edilen insansız hava aracının (İHA) kuzeydeki bir komşu ülkeden kalktığını öne sürdü.
Yarı resmi Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, Cezayeri, hangi ülkeden söz ettiğini açıkça belirtmedi ancak bu ülkenin daha önce Sovyetler Birliği sınırlarında olduğunu söyledi. Cezayiri, bu ülkenin "hatasını telafi etmesi" gerektiğini ifade ederek, aksi takdirde bu ülkenin adını kamuoyuna duyuracaklarını bildirdi.
İran'ın kuzeyinde eski Sovyetler Birliği ülkeleri olarak Ermenistan, Azerbaycan ve Türkmenistan yer alıyor. İran, önceki yıllarda Azerbaycan'ı İsrail ile kurduğu yakın ilişkiler konusunda eleştirmişti.
İran Devrim Muhafızları, 24 Ağustos günü İsfahan kentinde bulunan Natanz nükleer enerji tesislerine yaklaşan ve İsrail'e ait olduğu ileri sürülen insansız hava aracının karadan havaya füze sistemleriyle düşürüldüğünü açıklamıştı. İran, kısa süre önce devlet televizyonunda düşürülen hava aracına ait görüntüler yayınlamıştı. İsrail ise şu ana kadar konuya ilişkin açıklama yapmadı.
Kaynak: AA