İran'ı Aldatma Peşindeler

İran'ı Aldatma Peşindeler

İran'ın başkenti Tahran cuma imamı, ABD ve 5+1 ülkelerinin, nükleer müzakereler konusunda İran'ı aldatma peşinde olduğunu savundu.

İran'ın başkenti Tahran cuma imamı Ayetullah Seyid Ahmed Hatemi, ABD ve 5+1 ülkelerinin, nükleer müzakereler konusunda İran'ı aldatma peşinde olduğunu savundu.

İranlı öğrenciler haber ajansı ISNA'nın haberine göre, Hatemi cuma hutbesinde, 5+1 ülkeleri ile nükleer müzakereler yürüten İran heyetine destek vererek, "Müzakereler ne büyük zafer ne de ülkeyi yabancılara teslim etmektir. Müzakerecilerimiz devrimin çocuklarıdır. Kaç kez bu halkın çocukları olduklarını ve dini liderin emirleri altında hareket ettiklerini söylediler" ifadelerini kullandı.

ABD'nin müzakerelerde samimi olmadığını savunan Hatemi, "ABD ve 5+1 ülkeleri, nükleer müzakereler konusunda İran'ı aldatma peşinde" dedi.

Hatemi, ABD'nin terör ve finanstan sorumlu Hazine Müsteşarı David Cohen'in, "İran'a yönelik yaptırımlar, İran'ı müzakere masasına oturttu" sözlerini de eleştirdi ve şöyle devam etti:

"Amerikalılar bugünlerde kendilerine yakışırcasına edepsizce şeyler söylüyorlar. Tam tersine Amerikalıların kendi elleri bağlı. Amerikalıların, Irak, Afganistan, Suriye, Yemen ve Ukrayna'da oralardaki halkların nefreti dışında ellerine başka bir şey geçmemiştir. Bugün, İran'a birlikte Yemen halkı da 'Amerika'ya ölüm' sloganları atıyor."

Ülkede cuma ve bayram namazı kıldıran imamlar, hutbelerinde İran'ın en üst otoritesi olan dini lider Ayetullah Hamaney'i temsilen konuşma yetkisine sahip bulunuyor.