İran'dan Obama'nın Açıklamasına Tepki

İran'dan Obama'nın Açıklamasına Tepki

İran, Obama'nın "İran'ı müzakere masasına getiren esas sebep, uygulanan yaptırımlardır" şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham yaptığı yazılı açıklamada, İran'ın nükleer programının barışçıl nitelikte olduğu ve yapıcı yaklaşımlar çerçevesinde müzakerelere başladığını ve "suni krize son vermeyi amaçladığını" vurgulayarak, "Obama, gerçek dışı ve tekrarlanan iddialar yerine, İran halkının İslam devrimi zaferi sonrası dünya ile ilişkilerine ve seçimlerdeki katılımlara dikkat etmeli" ifadelerini kullandı.
"İran'ı müzakere masasına getiren esas sebep, haksız ve zalimce yaptırımların uygulamasına yönelik yanlış argümanların tekrarlandığına ABD kamuoyunun dikkatini çekmek" denilen açıklamada, İran'a karşı uygulanan baskı politikalarının geçerliliği olmadığını savunularak, şunlar kaydedildi:
"Bize göre ABD, tam bu nedenden dolayı müzakere masasına oturdu. ABD'nin aşırı taleplerinden vazgeçme zamanı gelmiştir. ABD, kapsamlı bir anlaşmaya ve nihai karara varılması için kendi iç sorunlarını çözmesi gerekir."
Obama'nın İran'ın terörü desteklediğine ilişkin açıklamalarının temelinin olmadığı savunulan açıklamada, "Amerika, bizzat Siyonist rejimini destekliyor. Amerika, terörü yayarak terör örgütlerinin oluşmasında önemli rol oynuyor" suçlamasında bulunuldu.
Kaynak : AA