İran'dan Mossad'a Misilleme

İran'dan Mossad'a Misilleme

İsrail'e Kuzey Irak ve BAE'de ağır darbe: Mossad ofisi ile bir gemi hedef alındı

İran’ın Arapça yayın kuruluşu El Alem televizyonu, “resmi olmayan kaynaklara” dayandırdığı haberinde İsrail rejimi istihbarat servisi MOSSAD’ın Kuzey Irak’taki istihbarat ve özel operasyonlar merkezine saldırı düzenlendiğini bildirdi.

YDH'nin aktardığına göre El-Alem televizyonunun haberinde şu ifadelere yer verildi:

“Resmi olmayan kaynakların bildirdiğine göre bilinmeyen bir grup Salı gecesi Mossad’ın Kuzey Irak’taki üssünü hedef aldı. Saldırıda çok sayıda İsrail casusu öldü veya yaralandı.

Söz konusu kaynaklar, Mossad’ın casusuluk üssüne yapılan bu saldırıyı “siyonist rejime ciddi bir darbe” diye niteledi.”

Öte yandan Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonu, Salı günü akşam saatlerinde İsrail rejimine ait bir geminin Birleşik Arap Emirlikleri’nin Fuceyra limanı yakınlarında saldırıya uğradığını duyurdu.

İsrail’in Yediot Ahronot gazetesine açıklamada bulunan bir gemi personeli, saldırının füzeyle veya insansız uçakla yapıldığını söylerken, bazı kaynaklar, saldırının mayınla yapılmış olma ihtimalinden de söz etti.

İsrail basını, saldırıya uğrayan gemide ölen ve yaralanan olmadığını; ancak maddi hasar meydana geldiğini bildirdi.

Saldırıya uğrayan gemi, hasar tespiti için Birleşik Arap Emirlikleri’nde limana çekilirken, İsrail rejimi, saldırıdan İran’ı sorumlu tuttu.

Kısa bir süre önce İran’a ait bir gemiye mayın saldırısı yapıldığı belirtilmiş, Amerikan basını saldırının İsrail rejimi tarafından yapıldığını öne sürmüştü.