İran'dan Mezhep Fitnesine Müdahale

İran'dan Mezhep Fitnesine Müdahale

İran’da yayınlarında üç halifeye hakaret eden 17 televizyonun kanalının kapısına kilit vuruldu.

Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, İran İstihbarat Bakan Yardımcısı Pur Fellah, Kirman eyaletinin Bem kentinde yerel bir toplantıda yaptığı konuşmada, Müslümanların, ortak değerlere sahip çıkmak yerine mezhepsel farklılıkları sorguladıklarını ve bunun da İslam düşmanlarına yaradığını ifade etti.

Bazı kanalların "Müslümanlar arasında fitne çıkarmaya çalıştığının" tespit edildiğini belirten Fellah, "Düşmanlar tarafından Şii isimlerle kurulan ve Müslümanlar arasında ihtilaf çıkarmaya yönelik yayın yapan 17 uydu kanalının İran'daki ofisleri kapatıldı" dedi.

Ülkedeki bazı din adamları tarafından konuyla ilgili farklı fetvalar çıkarılabileceğini ancak bunu dikkate almayacaklarını dile getiren Fellah, "Bizim bu konudaki ölçümüz Rehber'in (Ali Hamaney) Sünniler ve Şiiler arasındaki ihtilafın haram olduğuna ilişkin verdiği fetvadır" ifadesini kullandı.

İran geçen yıl ağustos ayında da "Müslümanlar arasında fitne çıkardıkları tespit edilen" uydudan yayın yapan 8 TV kanalının İran'daki ofislerinin kapatıldığını duyurmuş, söz konusu kanalların ABD ve İngiltere merkezli olduğu açıklanmıştı.

AA