İran'dan İŞİD Açıklaması

İran'dan İŞİD Açıklaması

İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun halkla ilişkiler bölümü müdürü, IŞİD’in artık İran’ın 500 km uzaklığında ve Avrupa sınırlarında olduğunu belirtti.

ran Devrim Muhafızları Ordusu’nun halkla ilişkiler bölümü müdürü, IŞİD’in artık İran’ın 500 km uzaklığında ve Avrupa sınırlarında olduğunu belirtti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun halkla ilişkiler bölümü müdürü Tuğgeneral Ramazan Şerif, “İran İslam Cumhuriyeti düzeninin önemi, İslami Devrim kültürüne bağlıdır. İran İslami Devrimi’nden önce, dünyada sadece batılı ve komünist güçler dünyayı ele almışlardı. İmam Humeyni ise dünyada ilk kez Kuran ve Hz. Muhammed (s.a.a.) diyalogunu önerdi ve bu açıdan hiçbir diyalog, İran İslami Devrimi ile kıyaslanamaz” dedi.

Tuğgeneral Şerif sözlerinin devamında ise “Suriye krizinin üçüncü ayında, İmam Hamaney’in gerçekleştirdikleri bir konuşmada, Suriye halkı ve devletinin düşmanın Suriye topraklarında çalışmalar gerçekleştirmelerine izin vermeyeceklerini söylemişlerdi” dedi. Paris’teki terör olaylarına dikkat çeken Tuğgeneral Şerif, “Paris’teki bu olaylar, batılı ülkelerin Suriye’deki acemi politikalarından dolayı gelişmiştir” dedi.

Sözlerinin devamında ise Tuğgeneral Şergi, IŞİD’in İran sınırlarında 500 km uzaklaştığını belirterek, bu örgütün artık Avrupa sınırlarına dayandığı ve bu bölgelerde operasyonlar gerçekleştirmeye başladığını belirtti.