İran'dan İngiltere'ye IŞİD Ayarı

İran'dan İngiltere'ye IŞİD Ayarı

İran'dan İngiltere başbakanının BM genel kurul toplantısındaki konuşmasına tepk...

IŞİD Belasını, İngiltere Bölgenin Başına Sardı

David Cameron'un BM genel kurul toplantısında yaptığı asılsız suçlamalara tepki gösteren Merziye Efhem, "İngiltere başbakanının yaptığı bu konuşma, bölgede birçok huzursuzluğa neden olan ve yanlış politikaları ile bölgenin birçok sorun yaşamasına neden olan bir ülkenin, sadece kendi etrafında dönen politikalarına devam ettiklerini gösteriyor" dedi.

Efhem açıklamasının devamında "Yaptığı çalışmalar ve verdiği destekler ile, IŞİD belasını bölge ve dünyanın başına saran bir ülkenin, her zaman terör ile mücadelede ön saflarda yer alan İran hakkında kendine böyle yanlış yargı yapma izni vermesi, uzuntu vericidir" dedi.

İngiltere başbakanı, David Cameron, BM genel kurul toplantısındaki konuşmasında "İran, IŞİD ile mücadele konusunda, çözümün bir bölümü olma fırsatına sahip olmalıdır, sorunun bir bölümü değil. Bu sabah İran cumurbaşkanı ile görüştüm. Birçok farklı görüşümüz var. İran'ın terör örgütlerine destek vermesi, nükleer programı ve İran halkına karşı davranışları, bunların tümü değişmelidir"dedi.

Cameron, İran hakkında yaptığı suçlamaların devamında ise "Tüm bunlara rağmen, İran IŞİD ile mücadele konusunda bize yardımcı olabilir. İran daha sağlam ve güvenli bir Suriye ve Irak'ın kurulması için yardım edebilir. Eğer İranlı liderler böyle birşey yapmak isterler ise, biz de bu isteğe karşılık vereceğiz" dedi.