İran'dan İhvan'a Destek

İran'dan İhvan'a Destek

İran İslam Mezheplerini yakınlaştırma kurumundan Suud Ulemasının hedefindeki İhvan'a destek

Uluslararası İslami Mezhepler Takrib Kurumu UİMTK Çarşamba günü yayımladığı kınama bildirisinde şu ifadelere yer verdi:

Maalesef bereketli vahdet haftası ve son ilahi peygamber Hz. Muhammed-i Mustafa’nın -s- mübarek ve bereketli veladet yıldönümü üzerinden henüz bir kaç gün geçmeden Suud rejiminin sarayına bağlı ulema bir kez daha vahdet karşıtı bir tavırla Müslüman Kardeşler hareketini ve İhvani düşüncenin taraftarlarını İslam dışı ve terörist ilan etti.

Bildiride, küresel istikbara bağlı çevrelerce tefrika ve ihtilaf yaratmak, sapkınlıktan ve bilinçsizlikten daha acı olduğu belirtilerek şöyle denildi: Suud rejiminin sarayına bağlı bazı ulemanın Müslüman Kardeşler hareketi aleyhinde yayımladığı son resmi bildiri, tefrika ve tekfirin en bariz mısdakıdır.

Uluslararası İslami Mezhepler Takrib Kurumu UİMTK bildiride S. Arabistanlı ulemaya hitaben şu hatırlatmada bulundu: Acaba her daim siyonistlerin ve pervasız taraftarlarının haddini aşan taleplerine karşı duran hür Müslümanların saflarını hedef almak yerine İslam ve insaniyet düşmanlarını hedef almanız daha isabetli olmaz mıydı?

Uluslararası İslami Mezhepler Takrib Kurumu UİMTK İslam ümmeti saflarında her türlü tefrika yaratmayı ve işgalci siyonistleri takviye etme yönünde her türlü hareketi kınayarak şöyle dedi:

Tüm Müslümanlar Kur'an'ı Kerim’in hidayetinde İslam’ın yeminli düşmanlarına karşı dostluk, vahdet ve dayanışma yönünde atım atmalıdır. (Ajanslar)