İran'dan  Haşd-i Şaabi Açıklaması

İran'dan Haşd-i Şaabi Açıklaması

İran Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, Irak’taki Haşd-i Şaabi ordusunun Suriye’ye gönderilebileceğini ve İran’ın desteğine ihtiyacı olmadığını söyledi.

İran Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, Irak’taki  Haşd-i Şaabi ordusunun Suriye’ye gönderilebileceğini ve İran’ın desteğine ihtiyacı olmadığını söyledi.

İran Öğrenci Haber Ajansı’nın (ISNA) haberine göre, başkent Tahran’da düzenlenen Malik Eşter Festivali sırasında gazetecilere konuşan Caferi, bölgedeki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Caferi, Musul’un IŞİD’den kurtarıldıktan sonra Irak’taki Haşd-i Şaabi’nin Suriye’ye gönderilebileceğini söyledi.

‘MUSUL’DA ASKERİ VARLIĞIMIZ BULUNMUYOR’

İranlı komutan, Haşd-i Şaabi  için, “İslam dünyasının şu anda birbirinin yardım ve desteğine ihtiyacı var. Haşd-i Şaabi güçleri de bu kapsamda Suriye’ye gönderilebilir” dedi. İran’ın Musul operasyonuna müdahil olduğuna yönelik iddiaları da yalanlayan Caferi, “Iraklı mücahitler ve Haşd-i Şaabi o kadar güçlü ki İranlı güçlere ihtiyaçları yok” ifadelerini kullandı. “Musul’da hiçbir şekilde askeri varlığımız bulunmuyor” diyen Caferi, buna rağmen sınırlı sayıda İranlı danışmanın da bölgede yer alabileceğini aktardı.