İRAN'dan BBC'ye ABD ile İşbirliği Yalanlaması

İRAN'dan BBC'ye ABD ile İşbirliği Yalanlaması

BBC'nin dezenformasyon yaparak İran İslam Cumhuriyeti'nin ABD ile IŞİD için işbirliği yapmış gibi göstermek istediğini belirten İran Basını İran'ın resmi makamlarca yapılan açıklamalarını yayınladı...

BBC Geçtiğimiz hafat yapmış olduğu ve Kasım Süleymani'yi hedef gösterdiği haberinden sonra bu hafta da İran'da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Başkanı Haşimi Rafsancani, IŞİD'le mücadelede Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile işbirliğine hazır olduklarını söylediği haberini makaslayarak vererek sanki işbirliğine bir yeşil ışık verilmiş gibi gösterdi.

İran'ın Suriye'de ve Irak'da kendi Vahhabi düşüncelerinin dışındaki herkesi "Kafir" Olarak gören ve cinayet şebekesi IŞİD'in eylemlerini her defasında kınadıklarını belirterek bu grubun mezheb çatışması ve komşu ülkeleri düşman hale getirmek için üretildiğini savunuyor.

Ancak İranlı yetkililer IŞİD ile mücadele için kesinlikle emperyalist ABD ile işbirliği yapılmayacağını vurguluyarak BBC'nin haberlerini yalanladı.

IŞİD'in İngiliz, İsrail ve Suud İstihbaratının ABD ileyaptığı işbirliğiyle üretildiğini öne süren İran, IŞİD nerelerde, hangi üslerde donatıldığının farkında olduğunu belirterek Ürdün ve Türkiye'yi işaret etti.

Haberde son olarak, "BBC'nin İran'a karşı psikolojik savaş yürüten uzun ve kirli bir geçmişi vardır. İran'ı (ve diğer ülkelerin) istikrarı bozmaya çalışmakla görevli,  İngiliz hükümeti'nin devlte yayını ve onun gizli servislerin tecrübeli ve güvenilir propaganda koludur." ifadeleri kullanıldı.