İran'dan Arap Ülkelerine Çağrı!

İran'dan Arap Ülkelerine Çağrı!

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, "Filistin davasına açıkça ihanet eden bazı Arap ülkelerinin nefret toplayan, yozlaşmış liderlerini uyarıyoruz. Son olayları derinlemesine gözlemleyerek analiz edin ve geleceği hesap edin." dedi.

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, "Filistin davasına ihanetle" suçladığı Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi işgal çetesi ile ilişkilerini normalleştiren Arap ülkelerinin liderlerine, "Filistin halkının ve mücahitlerinin intikam ateşinin hedefi olmamak için bir an önce siyonistlerle ilişki kurmaktan vazgeçin." çağrısında bulundu.

Tümgeneral Bakıri, yaptığı yazılı açıklamada, işgal çetesinin abluka altındaki Gazze'ye yönelik günler süren saldırılarının ardından varılan ateşkes anlaşmasıyla "zafer" ilan eden Filistinli direniş gruplarını tebrik etti.

Filistinlilerin işgal çetesinin  saldırılarına karşı gösterdiği iradeye övgüde bulunan Bakıri, "Destansı ve eşit olmayan 12 günlük savaşta Demir Kubbe denilen altı boş savunma kalkanını çökerten ve siyonistler için alanı daraltan gayretli savaşçılar ve Filistinli mücahitlere selamlarımızı gönderiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakıri, şunları kaydetti:

"Çirkin siyonist rejimin destekçilerini ve özellikle İsrail ile ilişkilerini normalleştirerek Filistin davasına açıkça ihanet eden bazı Arap ülkelerinin nefret toplayan, yozlaşmış liderlerini uyarıyoruz. Son olayları derinlemesine gözlemleyerek analiz edin ve geleceği hesap edin. Filistin halkının ve mücahitlerinin intikam ateşinin hedefi olmamak için bir an önce siyonistlerle ilişki kurmaktan vazgeçin."

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri, "İran Silahlı Kuvvetlerinin diğer Müslüman ülkeler ile birlikte; Filistin'e desteği, intifadanın güçlendirilmesini, işgal altındaki bölgeleri ve Kudüs'ü işgalcilerin çirkin varlığından arındırmayı vazgeçilemez bir görev ve daimi gündemi olarak kabul ettiğini yüksek sesle ilan ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.