İran'dan ABD'ye Uyarı

İran'dan ABD'ye Uyarı

İran'dan ABD'ye uyarı: Venezuela'ya giden tankerlere müdahale etmeyin

İran Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ruhani, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile telefonda görüştü.
 
Görüşmede ikili ilişkiler ve ABD ile İran arasındaki gerginliği ele alan Ruhani ile Al Sani, Tahran ile Doha arasındaki ilişkilerin tüm alanlarda daha fazla güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
 
ONLAR DA SORUN YAŞAYACAKTIR
İran'ın Venezuela'ya gönderdiği petrol tankerlerine ABD'nin müdahale edeceği iddiasına değinen Ruhani, "Petrol tankerlerimiz, Karayip Denizi'nde ya da dünyanın herhangi bir yerinde Amerikalılar tarafından bir sorunla karşılaşırsa bunun karşılığında onlar da sorun yaşayacaktır." ifadesini kullandı.
 
"HATA YAPMAMALARINI BEKLİYORUZ"
Ruhani, çatışma taraftarı olmadıklarını ancak ülkenin egemenliği, toprak bütünlüğü ve ulusal güvenliğine karşı tehditlere kayıtsız kalmayacaklarını belirterek, "Amerikalıların bir hata yapmayacaklarını umuyoruz." uyarısında bulundu.
 
İRAN TANKERİ YARIN VENEZUELA'YA ULAŞACAK
İran devlet televizyonu, akaryakıt taşıyan İran'a ait 5 petrol tankerinden ilkinin yarın Venezuela kıyılarına ulaşmasının beklendiğini duyurdu.
 
Haberde "Forest", "Faxon", "Petunia" ve "Clavel" adlı 4 petrol tankerinin de Atlas Okyanusu'nda Venezuela'ya doğru yola devam ettiği belirtildi.