İran'dan ABD'ye Uyarı

İran'dan ABD'ye Uyarı

Muhsin Rızai, ABD’nin bölgedeki üslerini yakından takip ettiklerini belirterek, “Eğer İran'ın milli güvenliği tehlikeye düşerse Amerikan üslerini füzelerle vururuz” dedi.

 El Cezire'ye konuşan İran Nizamın Maslahatı Teşhis Konseyi Genel Sekreteri Muhsin Rızai: “Eğer İran'ın milli güvenliği tehlikeye düşerse Amerikan üslerini füzelerle vururuz.” dedi.
 
ABD Başkanı Trump’ın İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri’nin, sürat botlarına saldıracağı iddiasının salt propagandadan ibaret olduğunu söyleyen Rızai, şöyle devam etti: “  Trump şunu çok iyi biliyor ki bölgedeki ABD üslerinin tamamı İran’ın gözetimi altındadır.Bizim milli güvenliğimiz tehlikeye düşerse Amerikan üslerini hiç tereddüt etmeden füzelerle vururuz. Biz asla bir savaşı başlatan taraf olmayacağız ama Washington’un başlatacağı bir savaşı bitiren taraf asla Washington olmayacak ve böyle bir savaşı ancak İran’ın vereceği bir karar sonlandıracaktır.”
 
Çok yakında İran’a karşı uygulanan uluslararası silah ambargosu biteceğini ifade eden Muhsin Rızai, “ İşte o zaman hiç kimse bizim uluslararası silah piyasasından istediklerimizi almamızı engelleyemeyecek. Amerika ve AB’nin tek taraflı olarak İran’a karşı aldıkları silah ambargosu kararı İran’ı kesinlikle bağlamaz. Bu andan sonra böyle bir karara uymak zorunda değiliz. İran’a uygulanan silah ambargosu ekim ayında sona eriyor. Bu ikili bu ambargoyu yenilemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ancak bu hiçbir işe yaramayacak.” şeklinde konuştu.
 
“Bazı Arap ülkeleri kendilerini ABD’ye haraç vermek zorunda hissediyor ama bu konuda yanılıyorlar” değerlendirmesinde bulunan Rızai, “Kendilerine önerilen çözümleri reddederek İran’a düşmanlıklarını sürdürmekle büyük bir hata ediyorlar” dedi.