İran'da Cumhurbaşkanı Adayından 'Stratejik Derinlik' Yorumu

İran'da Cumhurbaşkanı Adayından 'Stratejik Derinlik' Yorumu

İran lideri Ali Hamaney'in desteklediği Cumhurbaşkanı adaylarından İbrahim Reisi, 'Suudi Arabistan Yemen'de Amerika'nın lehine bir savaş başlattı. Bu yüzden Suudi Arabistan, Yemen'deki savaşla düşmanın stratejik derinliğini temsil ediyor' dedi.

İran lideri Ali Hamaney'in desteklediği Cumhurbaşkanı adaylarından İbrahim Reisi, "Suudi Arabistan Yemen'de Amerika'nın lehine bir savaş başlattı. Bu yüzden Suudi Arabistan, Yemen'deki savaşla düşmanın stratejik derinliğini temsil ediyor" dedi.

İran'da 19 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde geri sayım sürüyor. İran lideri Ali Hamaney'in desteklediği Cumhurbaşkanı adaylarından İbrahim Reisi'nin dikkat çeken bir konuşması ortaya çıktı. Reisi, Suudi Arabistan'ın Amerika'nın lehine Yemen'de savaş yürüttüğünü, İran'ın Irak, Afganistan, Suriye ve Yemen'de stratejik derinliği bulunduğuna işaret ederek Suudi Arabistan'ın İran düşmanı ile işbirliği yaptığını ileri sürdü.

İbrahim Reisi konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Bizim stratejik derinliğimiz var. Düşmanın da bir stratejik derinliği var. Suudi Arabistan Yemen'de Amerika'nın lehine bir savaş başlattı. Bu yüzden Suudi Arabistan, Yemen'deki savaşla düşmanın stratejik derinliğini temsil ediyor. Bizim de Irak, Suriye, Afganistan ve Yemen'de stratejik derinliğimiz var. Bu savaş küresel kibir saldırısına karşı savaştır. Bu saldırı dalgası bizim dinimizi hedef aldığı sürece onların bütün müttefiklerine karşı direneceğiz. Çünkü bu savaş Müslümanların iradesini temsil ediyor."