İran : Suud İle Müzakere Olabilir

İran : Suud İle Müzakere Olabilir

İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in temsilcisi Kadı Asker, İran ile Suudi Arabistan'ın sorunlarını müzakere yoluyla çözebileceklerini açıkladı.

İran hacıları sorumlusu ve Ayetullah Ali Hamaney’in temsilcisi Ali Kadı Asker, İran ile Suudi Arabistan’ın bölgenin iki büyük devleti olduğunu ve sorunlarını müzakere yoluyla çözebileceklerini söyledi.

Mekke-i Mükerreme'de basın toplantısı düzenleyen Kadı Asker, hac münasebetiyle bir araya geldikleri Suudi Arabistanlı yetkililerle yapıcı ve faydalı görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Hamaney'in temsilcisi Asker, iki ülke yetkililerinin hac organizasyonu için bir araya gelmek zorunda kaldıklarına işaret ederek, siyasi sorunların çözümü için de görüşebileceklerini ifade etti.

Kadı Asker, ülkenin resmi ajansı İRNA'da yer alan açıklamasında, İran ve Suudi Arabistan'ın bölgenin iki büyük devleti olduğunu ve sorunlarını da müzakere yoluyla çözebileceklerini belirtti.

"Düşmanlık ve kin"in İran ve Suudi Arabistan'ı "bölgesel amaçlarına ulaştırmayacağına" değinen Kadı Asker, IŞİD fitnesinin Ortadoğu'yu etkisi altına aldığı bir süreçte "daha büyük hedeflerin peşinden gidilmesi" ve komşu ülkelerle bölgesel bir birliğin kurulması gerektiğini savundu.

AJANSLAR