Nureddin Şirin

Nureddin Şirin

İran Suriye'den Elini Çekmelidir…!

Bugünlerde güdümlü propaganda birimlerinin en çok gündemleştirdikleri söylemin başında "İran"ın Suriye"nin içişlerine karıştığı, böylelikle Esad rejimin zulümlerine ortak olduğu" iddiası gelmektedir.

Bu iddiayı sürekli ileri sürerek, sürekli İran"ı hedef tahtasına koymaya çalışanlara bir çağrıda bulunuyorum:

Birileri bunu belki ironi şeklinde göreceklerdir ama, İslam Cumhuriyeti"ni destekleyip savunan bir Müslüman olarak bütün samimiyetimle diyorum ki; "İran Suriye"den elini çekmelidir!" Bunu dememin sebebi, Suriye"de, Suriyeli olmayan hiçbir dış gücün ne eli ne ayağı ne de ne parmağı olmasın. İran, İslam kanunlarıyla yönetilen bir İslam Cumhuriyeti de olsa, Suriye"deki iç gelişmelerin ve hadiselerin dışında kalmalıdır...

Burada mutabıkız değil mi..?

Zaten bunu birileri sürekli savunuyor ve istiyor! Suriye"de her ne olup bitiyorsa ve bu durum sürekli İran ile ilişkilendiriliyorsa, o halde, ben de bunu istiyor ve savunuyorum"

Peki, Suriye bahsi konuşulduğunda "dış güç" derken, İran"dan başka bir gücün varlığından hiç söz etmeyecek miyiz? Yani, İran"ı Suriye"nin dışında tuttuğumuzda, Suriye"ye dış müdahale bahsi de otomatik olarak kapanmış mı olacak?

Sizler gerçekten Suriye"ye şu veya bu şekilde müdahale eden, elini veya parmağını uzatan tek bir ülke olarak İran İslam Cumhuriyeti"ni mi görüyorsunuz?

Biraz açacak olursak;

Kendilerini "Suriye dostları" olarak tanıtan, Tunus"ta, İstanbul"da, Paris"te toplantılar düzenleyen ülkeler kimler? Bunların başında Amerika, İngiltere, Fransa, Suudi Arabistan, Katar, Türkiye gelmiyor mu? Bunlar Suriye"nin iç güçleri mi yoksa? Bunlar siyasi, askeri, ekonomik, lojistik, istihbarat yollarıyla Suriye"ye müdahale ettiklerinde, bunun adı bir "dış müdahale" olmuyor mu? CIA, MI6, MOSSAD Suriye"nin ulusal organları mı?

Niçin, bir gün olsun bu güçlerin Suriye"den elini ayağını çekmesi istenmiyor? Niçin bir gün olsun bu batılı, haçlı ve siyonist güçlerin Suriye üzerindeki hesapları, planları masaya yatırılmıyor, sorgulanmıyor? Yoksa bunlar Müslümanlar için zararsız unsurlar mı? Yoksa bunlar dost ve yardımcı kuvvetler mi?

Gelin Suriye haritasına dışarıdan elini, ayağını uzatan her kim varsa hepsine toptan "hayır!" diyelim? Gelin "İran Suriye"den çık" dediğimiz kadar, "Amerika Suriye"den çık" "İngiltere Suriye"den çık" "Fransa Suriye"den çık" "Suudi Arabistan Suriye"den çık" "Katar Suriye"den çık" "Türkiye Suriye"den çık" diyelim" "CIA Suriye"den çık" "MI6 Suriye"den çık" diyelim"

Yoksa bunlar Suriye"de değil mi? Bunlar ellerini, ayaklarını Suriye"nin içine sokmamışlar mı?

Bakınız, "İran yanlısı medya" olarak nitelendirdiğiniz biz, "İran Suriye"den çıksın" dedik"

Siz de bir kere olsun, askeri, siyasi, istihbari dört koldan Suriye"nin üzerine ve içine abanan söz konusu tüm o devletlerin ve güçlerin Suriye"den çıkmasını isteyin"

İran"ın "ulusal çıkarlar"ı için Suriye"nin içinde olduğunu söylüyorsunuz da, Amerika"nın, İngiltere"nin, Fransa"nın, Suud"un, Katar"ın ve adına "Suriye dostu" denilen o diğer tüm ülkelerin ne çıkarları var? Yoksa düne kadar "haçlı" "işgalci" "emperyalist" dediğimiz ülkeler bugün "Müslümanların çıkarları" için mi bu kadar büyük bir gayret ve çabanın içine girdiler? Bunlar dün İslam Ümmeti"nin azılı düşmanları idiler de, bugün mazlum Müslümanların şefkat dolu candan dostları mı oldular?

Bize "Esed lobisi" diyorsunuz da, Amerika"sından İngiltere"sine, Fransa"sından İsrail"ine kadar Suriye yönetimine karşı küresel çapta lobi çalışmalarını sürdürenler size "dost" mu görünüyor? Siz siyonizmin dünyadaki en etkin lobi şefi olarak bilinen Bernard Henri Levi"yi "dost" mu edindiniz? Siz siyonist rejimin güvenliğini kendisine misyon edinen ABD"li savaş kışkırtıcıları John McCain, Joseph Lieberman ve Lindsey Graham gibilerini kendinize "dost" mu edindiniz? ABD Başkanı Obma"ya Suriye"ye derhal askeri müdahale çağrısı yapan Neo-con"ları kendinize "dost" mu edindiniz?

Gelin, Suriye üzerine "lobi" çalışmaları yürüten herkesi, tüm tarafları masanın üstüne koyalım; bakalım kimleri göreceğiz? Karşımıza çıkan yaygın ve etkin siyonist simaları nereye oturtacağız? Yoksa onları da "Suriye dostları" adı altında bağrımıza mı basacağız?

Bakınız bu lobinin kesintisiz sürdürdüğü çalışmaların başında, Suriyeli muhaliflerin silahlandırılması konusu geliyor. Irak ve Afganistan"ın işgal edilmesinin, Pakistan, Yemen ve Somali"nin sürekli havadan bombalanmasının arkasında olan etkin isimler bugün "Özgür Suriye Ordusu" adlı paravan örgütün silahlandırılması için çabalayıp duruyor! Bunlardaki "Özgür Suriye Ordusu" sevgisi ve düşkünlüğü sizce nereden geliyor?

Burada aykırı duran bir şey yok mu sizce?

Amerikalı Senatör John McCain, Suriye rejiminin yıkılması için Amerika"nın diğer ülkelere arkadan değil önden liderlik yapması gerektiğini, Suriye"deki rejim muhaliflerinin de ABD liderliğini beklediğini söyleyerek, Özgür Suriye Ordusu"nun ağır silahlarla desteklenmesi gerektiğini belirtiyor. Şimdi de "Özgür Suriye Ordusu"nun kurtardığı bölgeleri korumak için Amerika hemen hava saldırılarına başlamalı."

Irak ve Afganistan işgallerinin baş mimarlarından olan bu adam ülkemize gelip Cumhurbaşkanı ile de görüşerek Türkiye"ye aynı yönde çağrı yapıyor. Hatay"a gidip Suriye Ulusal Konseyi ve Özgür Suriye Ordusu komutanları ile buluşuyor ve kameraların önünde zafer işaretleri yapıyor.

Diyor ki: "Özgür Suriye Ordusu silahlandırılmalı. Onlar bizden silah bekliyor"

Şimdi bunların yaptığı lobicilik olmuyor mu?

Biz bir internet sitesi ile lobicilik yapıyoruz da, bu neo-conların yaptığı ne oluyor?

Bu adam Washington"da yaptığı lobiciliği Tel Aviv"de de yapıyor. Shimon Peres"lere, Netenyahu"lara, Barak"lara gidip "sizin için çalışıyoruz" diyor.

Amerika niçin bu kadar didiniyor? Bunu da kendisinden dinleyelim:

"Kısa vadede Amerika açısından gerekli olan Suriye ile daha yakından ilgilenmek ve Suriye muhalefetine yardım ederek bu çatışmayı daha erken sonlandırmak. Bizim bunu yapmamız basit insani nedenlerden dolayı değil, bilakis ulusal güvenliğimiz ve çıkarlarımız için gereklidir. Amerikan merkez orduları komutanımız General James Mattis"in de dediği gibi, Esad"ın düşüşü, İran"a son 25 yılın en büyük darbesini indirecek."

Bakınız bu sevgili dost nasıl açıkça ifade ediyor;

"Bizim Suriye muhalefetine verdiğimiz desteğin asıl nedeni, kendi ulusal çıkarlarımız ve güvenliğimiz içindir. Zira Esad"ı devirdiğimizde İran"a tarihinin en ağır darbesini indirmiş olacağız."

İşte öykünün ana teması da bu".

Şimdi birilerinin sürekli İran"ı yıpratma ve hedef gösterme çabaları ile, bu Amerikan senatörü Siyonist John McCain"in yırtınıp durması arasında bir fark görüyorsanız eğer, onu da siz söyleyin artık"

Yaşı 70"lerde olan bu adamın bir gözlük takıp sakal bırakmadığı kaldı"

Biz de o zaman "üstat ne güzel yazmış, ne güzel söylemiş. Meğer İran"ın suçu ne kadar da büyükmüş" deyip İran ve devrim konusundaki bilgilerimizi bir daha tazelemiş olacaktık".


nureddin@velfecr.com

Bu yazı toplam 2618 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar