İran: Suriye Konusunda Türkiye Yardımcı Olabilir

İran: Suriye Konusunda Türkiye Yardımcı Olabilir

İslami Şura Meclis Başkanı Uluslararası İşler yüksek yardımcısı, Hüseyin Emir Abdullahiyan

İslami Şura Meclis Başkanı Uluslararası İşler yüksek yardımcısı, Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran ve Türkiye’nin bir çok ortak noktaya sahip olduklarını ve bu ortaklıktan hareketle Suriye konusunda çözüme ve şartların değişmesine yardımcı olabileceklerini söyledi.
 
İRNA'nın bildirdiğine göre Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin ile görüşen Abdullahiyan, iki ülke parlamentoları arasındaki ilşkilere işaretle, parlamentolar arası ilişkilerin gelişmesinin iki ülkenin tüm alanlarda ilişkilerinin gelişmesine ve bölgenin zor ve girift şartlarının iyileşmesine yardımcı olabileceğini söyledi.

İran-Türkiye dostluk gurubu kuruluyor
 
İran Meclisinde yakın zamanda İran-Türkiye dostluk gurubu kurulacağını ifade eden Abdullahiyan , başarısız darbe girişimi sonrası olayın yönetilmesi için Türk hükümetinin yaptıklarının önemli olduğunu söyledi.
 
Abdullahiyan, bölge ve iki ülke meclis başkanlarının bölge durumu özellikle Suriye krizinin çözümü için istişarelerinin önemli olduğunu söyledi.
 
Tekin de iki ülke dostane ilişkilerine işaretle, İran Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının Başarısız Darbe girişimi ile ilgili tutumlarına teşekkür etti.
 
İran’ın terörizmle ilgili bölgede izlediği politikaya destek verdiğini belirten Tekin, bir çok konuda Türkiye’nin de İran ile aynı düşünceye sahip olduğunu söyledi.