İran: Rıza Sarraf'ın Bizimle İlgisi Yok

İran: Rıza Sarraf'ın Bizimle İlgisi Yok

Rıza Sarraf'ın İran'la hiçbir resmi ilgisinin bulunmadığını belirten Zarif, iki ülke arasında herhangi bir yasadışı durumun da söz konusu olmadığını söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, 17 Aralık operasyonlarından sonra kendi ülkesiyle ilgili Türkiye'de basında yer alan iddialara cevap verdi. Rıza Sarraf'ın İran'la hiçbir resmi ilgisinin bulunmadığını belirten Zarif, iki ülke arasında herhangi bir yasadışı durumun da söz konusu olmadığını söyledi. 

CNNTürk'te konuşan Zarif, İran ile Türkiye arasındaki altın ticaretinin tamamen uluslararası yasalara uygun bir şekilde gerçekleştiğini belirterek bununla ilgili hiçbir şaibeli durumun bulunmadığını söyledi. 

Zarif, 17 Aralık operasyonlarında gözaltına alınan daha sonra serbest bırakılan Azeri kökenli İranlı Rıza Sarraf'la ilgili de konuştu. 

Zarif, "Sarraf'ın İran'daki herhangi bir resmi kurum ya da şahısla bağlantısı yok. Bu tamamen Türkiye'de olan bir durum."derken, İran'da tutuklanan İranlı işadamı Zencani'yle ilgili de "Zencani soruşturmasının Türkiye'deki soruşturmayla ilgisi yok. İran'daki soruşturma bu şahsın zimmetine para geçirmesiyle ilgili." dedi. 

Zarif, Gülen cemaatiyle ilgili tartışmalarla ilgili olarak ise "biz kimsenin içişleriyle ilgili konuşmayız, müdahil olmayız" dedi.