İran: O ülkelere istihbarat desteği verdik

İran: O ülkelere istihbarat desteği verdik

İran İstihbarat Bakanı Mahmud Allavi, IŞİD konusunda ülkelere istihbarat desteği sağladıklarını açıkladı.

ran İstihbarat Bakanı Hüccetül İslam Seyyid Mahmud Allavi, terör örgütü IŞİD, İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin İran arşiv belgelerini çalma girişimi iddiası ve Şii-Sünni ihtilafını körükleyen tv kanallarına yönelik operasyonlar hakkında açıklamalarda bulundu.
IŞİD ULUSAL BİR TEHDİT

Allavi, düzenlediği basın toplantısında, IŞİD'in, Suriye ve Irak'ta yapılanmasına rağmen İran için de ulusal bir tehdit olduğunu söyledi.
''EĞER BİZ UYARMASAYDIK...''

Yıllar önce IŞİD'in programı hakkındaki öngörülerini yetkili makamlarla paylaştıklarını belirten Allavi, "IŞİD tehlikesi baş gösterdiği andan itibaren bu ülkelere istihbarat desteği verdik. Örgütün Irak'ta attığı her adıma yönelik öngörülerimizi yetkililerle paylaştık. Eğer böyle olmasaydı Irak ve Suriye bugün çok daha farklı olacaktı" dedi.
''TEHLİKELERE ANINDA MÜDAHALE EDERİZ''

Allavi, IŞİD'in attığı adımların her zaman bilgileri dahilinde olduğuna dikkati çekerek, "Güvenliğimizi tehdit eden dahili veya harici bir unsur tespit edilirse anında müdahale ederiz. Şu ana kadar bazı kimseleri saptandı ve adalete teslim ettik" diye konuştu.
BBC'NİN BELGE ÇALMASI

İran İstihbarat Bakanı Allavi, BBC'nin İran'ın, bazı resmi belgelerini çaldığı iddiasına ilişkin de "BBC'nin resmi belgeleri çalmasıyla ilgili bir bağlantı Birleşik Arap Emirlikleri'nde, bir bağlantı da ülke içinde tespit edilmiş, konuyla ilgili gerekli işlemler başlatılmıştır" diye konuştu.

 

AA