"İran Milleti Oylarıyla Ülkenin Kaderini Belirleyecek"

"İran Milleti Oylarıyla Ülkenin Kaderini Belirleyecek"

İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei bugün, 18 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri münesebetiyle bir konuşma yaptı.

İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei bugün, 18 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri münesebetiyle bir konuşma yaptı.

Ayetullah Hamanei'nin konuşmasından satır başları şöyle:

- Kesinlikle ekonomi, güvenlik ve sağlık da dahil olmak üzere tüm alanlarda ülkenin belirli bir zamandaki kaderi, İran milletinin Cuma günü kullandığı oylara bağlıdır. Diğer bir deyişle İran halkı oylarıyla ülkenin kaderini belirleyecek.

- Halkın işi, katılım ilkesi, katılım türü ve tercihi olacaktır. Bu alanda en iyisini yapabilmemizi temenni ediyorum.

- İslam Cumhuriyeti'ne karşı çıkan dünyadaki tüm şer güç merkezleri seçimlere de karşı çıkıyor. Onlar bütün bu seçimlerde tüm siyasi ve medya araçlarını kullanıp halkı zihinsel olarak hedef almaya çalışıyor.

- ABD ve İngiltere medya kuruluşları, halkın Cuma günü yapılacak olan seçimlere katılımını düşük göstermek ve bu seçimleri sorgulayabilmek için ellerinden geleni yapıyor.

- Onların amacı seçimlerin yapılmasını engellemek ve halkı devletten uzaklaştırmaktır. Tabii ki halk onları dinlemedi. Bazı gruplar aynı sözleri tekrarlıyor, bizim onlarla işimiz yok. Halkımız düşmana karşı hareket ettiğini gösterdi. Bu seçimlere de katılacaklardır.

- İslam ve İran düşmanları halkın seçimlere katılmasına karşıdır. İyilik peşinde koşan herkes, seçimlere katılmanın iyi bir iş olduğunu bilmelidir.

- Seçimler halkın meydanda hazır olduğunu gösteriyor. Yani İslam Cumhuriyeti düzeni halkın desteğine sahiptir. Hiçbir güç aracı halkın varlığı kadar güçlendirici değildir. Askeri, siyasi ve ekonomik araçlar güçlendiricidir, ancak hiçbiri halkın varlığı kadar güçlü değildir.

- Halkın moralini bozmak için gazetelerde ve sosyal medyada safsata yapanlar aslında düzeni zayıflatmaya çalışıyorlar. Düşmanlar da aynısını yapmak istiyor. Onlar halkın katılımı düşük olursa ülkeyi zayıflatarak güvensizlik ve terör eylemleri yapabileceklerini düşünüyorlar. Eğer seçimlere katılım düşük olursa düşmanın baskıları artacaktır.

Ajanslar