İran Meclis Başkanı'ndan Talimat: Hazır Olun!

İran Meclis Başkanı'ndan Talimat: Hazır Olun!

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Atom Enerjisi Kurumu'nun nükleer faaliyete yeniden başlaması için tam hazır olması gerektiğini kaydetti.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani,  ABD Başkanı Trump'ın nükleer anlaşmadan çekilme kararını değerlendirdi.

Trump'a tepki gösteren Laricani, ABD Başkanı'nın bir yılı aşkın bir süredir diplomatik şovlar icra ettiğini ve dün gece de herkesin Trump'ın ham ve ucuz sözlerine tanıklık ettiğini ifade etti.

Laricani, Siyonist rejimin ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesinin hemen ardından açıklama yaparak bu kararı desteklediğini kaydetti. Avrupalı ülkeler ve Rusya başta olmak üzere neredeyse tüm ülkelerin söz konusu kararı reddettiğini belirten Laricani, "Sayın Trump, bu tepkiler sizin yaptığınız işin ne kadar akılcı olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani, Trump'ın meselelerin çözümü için aklen kifayetli birisi olmadığını ve böylesi bir zat için güç dilinin daha çok işe yaradığını ifade etti.

Laricani, İran halkı, tüm siyasi gruplar ve akımların bu tür aptalca girişimlere karşı tek ses ve tek yürek olup, birlik ve beraberliklerini ortaya koymaları gerektiğini de sözlerine ekledi.