İran İnsansız Uçakları için Lübnan’da Havaalanı

İran İnsansız Uçakları için Lübnan’da Havaalanı

İsrail basını, Hizbullah’ın İran’ın insansız uçakları için Lübnan’da bir havaalanı yaptığını iddia etti.

Jerualem Post gazetesi, ünlü savunma dergisi Jane’s Defence’a dayandırdığı haberinde Hizbullah’ın İran yapımı insansız uçakların kullanımı için Beka’da bir pist inşa ettiğini duyurdu.
 Haberde Lübnan'ın Suriye sınırı yakınlarındaki Hermel köyüne 10 kilometre mesafede inşa edilen pistin kısalığına dikkat çekilerek bunun İran ve Suriye’den silah nakletmek için inşa edilmiş olamayacağı belirtildi ve pistin İran yapımı Ebabil-3 veya onun biraz daha büyük ve yeni modeli Şahid-129 adlı insansız uçakları için tasarlanmış olabileceği öne sürüldü.
 Amerikan ordusu, bu ay başlarında yayımladığı bir raporunda İran’ın kamikaze saldırıları için insansız uçak üretmeye başladığını belirterek bu uçakların teknolojisini ve montajını Hizbullah ve Hamas’la paylaştığını iddia etmişti.
 Haberde İran’ın askeri programı içerisinde en çok insansız uçaklar konusunda ilerleme kaydettiği belirtildi ve on yıl kadar önce İran’ın insansız uçaklarının sadece gösterişten ibaret olduğu; ancak şimdilerde İran ordusunun insansız uçaklarıyla gurur duyduğu ifade edildi.
 Kaynak: YDH