İran: "İmparatorluk Kurmayı Amaçlamıyoruz"

İran: "İmparatorluk Kurmayı Amaçlamıyoruz"

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, önce Batıyı kınadı ardından bölge ülkelerine seslendi...

El Alem'de yer alan bir haberde İran Meclis Başkanı Ali Laricani'nin açıklamalarına yer verildi. Laricani "Batı, İran'ın çevresindeki ülkeleri İran'dan korkmasını sağlamak istiyor. Ancak İran İslam Cumhuriyeti'nin çevredeki ülkelerden her hangi bir şey gasp etme hedefi bulunmuyor. İran imparatorluk kurmayı hedeflemiyor. İran çevredeki ülkeler için tehlike değildir" ifadelerini kullandı.

İran'ın kudretini sınırlamak için İran ile sınır birçok terör örgütü kurulduğunu dile getiren Laricani: "Bunların arkasında büyük ve bazı küçük ülkelerin istihbaratları bulunuyor. Halen çevredeki terör örgütlerine destekte bulunan ülkeler var. Bu ülkeler, bunu yaparak İran'ın siyasi gücünü azalttıklarını düşünüyorlar; ancak sadece bölge halkını daha kötü duruma getiriyorlar. Söz konusu terör örgütleri en büyük zararı İslam'a veriyor" şeklinde konuştu.

İran'a karşı medya üzerinden saldırı yapılmasının tek sebebi, Dünya güçlerinin İran'a karşı silahlı bir saldırı yapamamasıdır diyen Laricani, bazı ülkelerin İran'ın siyasi gücünü düşürmek için büyük miktarda paralar harcadığını kaydetti.

 

on4haber