İran: "Hizbullah'ın Elinde Yüz Binlerce Füze Var"

İran: "Hizbullah'ın Elinde Yüz Binlerce Füze Var"

İran Devrim Muhafızları 2. Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Selami, Ortadoğu'daki gelişmelerle ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

İran, İsrail'e karşı mücadele eden Lübnan Hizbullah'ı ve Filistin Direnişi'nin elinde yüzbinlerce füze olduğunu bildirdi.

Devrim Muhafızları 2. Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Selami, İran 1. Kanalı'nda canlı yayınlanan programda İsrail ve Suudi Arabistan ile ilgili soruları da cevapladı.

İsrail için 'Siyonist rejim zayıf bir rejimdir' ifadesini kullanan Selami, Müslümanların zayıf anlarında bu rejimin güçlü göründüğünü belirtti.

Tuğgeneral Selami, "İsrail, İslam Devrimi'nden önce hiçbir savaşta yenilmedi. İslam Devrimi'nden sonra ise hiçbir savaşı kazanamadı. Onların 'İran korkusu' yaymaları doğaldır" diye konuştu.

Filistin Direnişi ve Lübnan Hizbullah'ının, siyonist rejime karşı son yıllarda kazandığı zaferlere değinen Selami, İran'ın bu direniş hareketlerine olan desteğine dikkat çekti.

Tuğgeneral Selami, "Lübnan Hizbullah'ı ve Filistin Direnişi'nin elinde yüzbinlerce füze var" ifadesini kullandı.

Suudi Arabistan'ın, Yemen'e saldırı düzenlemesini 'stratejik hata' olarak tanımlayan Selami, bu eylemle Suud rejiminin 'İsrail çehresinin' açığa çıktığını söyledi.

Diğer bazı Arap ülkelerinin de Yemen'e saldırı koalisyonuna katılmalarını 'intihar' olarak değerlendiren Selami, Suudi Arabistan'ın bu ülkeleri kullandığını dile getirdi.

Kendileri için hiçbir tehdit oluşturmayan Yemen'in mazlum ve Müslüman halkına karşı savaş başlatan Arap ülkelerini kınayan Selami, bu ülkelerin Filistin'e küçük ve hafif bir mermi bile vermediğine dikkat çekti.

Tuğgeneral Selami, Suudi Arabistan'ın Yemen'e karşı kara savaşına girişecek yetenek ve cesaretten yoksun olduğunu, tamamen bir 'çıkmaz sokağa' girdiğini sözlerine ekledi

on4haber.com