İran Halid Meşal İddialarını Yalanladı

İran Halid Meşal İddialarını Yalanladı

İran’dan “Halit Meşal’in Tahran Ziyareti İçin Ön Şart” İddiasına Yalanlama...

İran Dışişleri Bakanlığı, Hamas Hareketi Siyasi Büro Şefi Halit Meşal’in Tahran ziyareti için ön şart sunulduğu iddiasını yalanladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, İran ve Hamas arasında Halit Meşal’in ziyareti için müzakere ve görüşmelerin devam ettiği, ziyaretin uygun bir zamanda yapılacağı ifade edildi.

İran Dışişleri Bakanlığı, Hamas Hareketi Siyasi Büro Şefi Halit Meşal’in Tahran ziyareti için ön şart sunulduğu iddiasını yalanladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, İran ve Hamas arasında Halit Meşal’in ziyareti için müzakere ve görüşmelerin devam ettiği, ziyaretin uygun bir zamanda yapılacağı ifade edildi.

Son günlerde Arap basınında çıkan haberlerde, Halit Meşal’in Tahran ziyareti için “Hamas’ın İran ve Suriye’yle ilgili son iki sene içindeki davranışlarını telafi etmesi” şartının öne sürüldüğü iddia edilmişti.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Merziye Afham , “Dile getirilen söz konusu şartlar, basındaki söylentilerden başka bir şey değildir” dedi.

Afham, İran’ın Hamas’la sağlam bir ilişki içerisinde olduğunu ve iki taraf arasında herhangi bir sorunun söz konusu olmadığını, iletişimlerini hala sürdürdüklerini belirtti.

Açıklamada ayrıca İran’ın başta Hamas olmak üzere tüm direniş gruplarıyla iyi bir ilişki kurduğuna da dikkat çekildi. 

 

islamianaliz