"İRAN, DÜNYANIN EN ÖNDE GELEN TERÖRİST DEVLETİ"

"İRAN, DÜNYANIN EN ÖNDE GELEN TERÖRİST DEVLETİ"

Tahran yönetiminin nükleer silah üretmesine izin vermeyeceğini belirten İsrail Başbakanı, ''İran, dünyanın en önde gelen terörist devletidir'' dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İran, dünyanın en önde gelen terörist devletidir" dedi ve Tahran yönetiminin nükleer silah edinmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Netanyahu, ülkeyi ziyaret eden Bulgaristan Başbakanı Plamen Oreşarski ile görüşmesi sırasında konuştu. İsrail Başbakanı, Bulgaristan’ın 2. Dünya Savaşı'nda Nazilerle işbirliği yapmamasından övgüyle bahsetti.

"İRAN, DÜNYANIN EN ÖNDE GELEN TERÖRİST DEVLETİ"

2012 yılında Bulgaristan’da İsrail vatandaşlarını taşıyan turist otobüsüne yönelik intihar saldırısında ölen beş İsraillinin "İran destekli Hizbullah tarafından öldürüldüğünü" iddia eden Netanyahu şöyle devam etti: "İran dünyanın en önde gelen terörist devletidir. Dünyanın en önde gelen terörist ülkesinin, nükleer silah edinebilme kabiliyetine izin veremeyiz. Eğer Ayetullahların parmağı nükleer silahın tetiğinde olursa bu tüm dünya için tehlikelidir ve bundan kaçınılması gerekir." Bulgaristan’ın Burgaz kentinde 18 Temmuz 2012’de İsrailli turistleri taşıyan otobüse yönelik intihar saldırısında beş İsrailli turist ve otobüs şoförü Bulgar vatandaşı ölmüştü. İsrail gizli servisi MOSSAD, saldırıdan Lübnan'daki Hizbullah örgütünü sorumlu tutmuştu.
TİME TÜRK