İran: Daveti Neden Geri Çektiniz ?

İran: Daveti Neden Geri Çektiniz ?

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Afham: 'BM Genel Sekreterinden, davetin geri alınmasının gerçek nedenlerini açıklamasını bekliyoruz'...

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, Cenevre-2 Konferansı'na katılım için yapılan resmi davetin geri çekilmesine ilişkin BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'dan açıklama beklediklerini söyledi.

Dışişleri Bakanlığında düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Afham, BM tarafından İran'a yapılan resmi davetin geri alınması hakkında, "Konferansa katılma talebi zaten bizden gelmedi ve yapılan tüm görüşmelerde hiçbir ön koşulu kabul etmeyeceğimiz açık bir şekilde iletildi. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un kendi önerisi olan daveti baskılar sonucunda geri alması oldukça üzücü. Daveti geri almasının gerçek nedenleri açıklaması gerekir" diye konuştu. Afham, Cenevre-2 Konferansı'na katılmamalarının Suriye konusundaki tutumlarında bir değişikliğe neden olmayacağını, konferanstan çıkacak sonucun "gerçeklere dayalı, varsayım ile hırslardan arındırılmış olması ve Suriye halkının talepleri göz önünde bulundurması" durumunda desteklenebileceğini ifade etti.