İran: Biz, Dik Duruşu Hz. Hüseyin’den Öğrendik

İran: Biz, Dik Duruşu Hz. Hüseyin’den Öğrendik

Bu fitne de tarihteki diğer fitneler gibi yok olup gidecektir...

İran’ın Kirman kentinde düzenlenen “Direniş Sempozyumu”nda konuşan Devrim Muhafaza Güçleri Genel Komutanı General Muhammed Ali Caferi, Suriye ve Irak’ta fitne ateşini yakan batının IŞİD terör örgütü şeklinde işbirlikçiler bulma yoluyla kaosu yayma ve İran’ı hedef alma niyetinde olduğunu söyledi.

Caferi, idraki ve direnişiyle bu sinsi planı çökertmeyi başaran İran halkına karşı Amerikan-Siyonist planın başarısızlığa uğradığını söyleyerek şöyle konuştu;

“Bizim zorba güçler karşısında boyun eğmeden izzetle durmamızın nedeni Aşura ve Hüseyni basirete sahip olmamızdır. Çünkü biz, zalim ve zulüm karşısında dik durmayı Hz. Hüseyin’den (r.a) öğrendik. Dün olduğu gibi bugün de yarın da dik durmaya devam edeceğiz. Bu duruşumuzun bedeli ne olursa ödemeye hazırız. Halkımız bu uğurda gereken her şeyi yapmaya hazırdır. Gereken tüm bütçeyi karşılayacak güçtedir.

İslam İnkılabının en büyük hedefi toplumsal adalet, bireyler arasında eşitlik ve kültürel tahrifleri önlemektir. Kültürel tahriflere yol açacak her türlü eğilim ve gizli oyunlar ‘iyiliği emredip, kötülükten nehiy etmek’ farizası ile yok olmaya mahkûmdur. İslam İnkılabı, daha yolun başındadır. İslam bayrağı tüm dünyada dalgalanıncaya kadar bu inkılap varlığı ve faaliyetlerine devam edecektir.

Konuşmasında Ortadoğu’da yaşanan kaosa da değinen Caferi; “Bugün Irak halkının kalbi bizimledir. Düşman, bazı sapkın görüşlü insanları kullanarak IŞİD adında İslam’la alakası olmayan bir piyonu bölgeye musallat etti. Bu ve benzeri aşırıcı grupları doğuran batı, böylece İslam İnkılabının önünü alabileceği hayaline kapıldı. Ama bu fitne de tarihteki diğer fitneler gibi yok olup gidecektir.

Irak ve Suriye halkı ABD karşısında direnmek düşüncesine inandı ve bu inanç sonunda Allah’ın kendilerine yaptığı yardımlara şahit oldu. Allah, Kur’an’da farklı yerlerde ‘Siz Allah’ın dinine yardımcı olursanız Allah’ta size yardımcı olur’ diye buyuruyor. Biz, bu ilahi vaadin gerçekleştiğinin canlı şahidi olduk.

Bugün açıklıkla yineliyoruz; Düşman karşısında eğilmeden dik durmak ve mukavemet göstermek, zaferin ilk adımıdır” dedi.