İran Ankara Yakınlaşması Sürüyor

İran Ankara Yakınlaşması Sürüyor

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari, 'bölgesel konuları görüşmek üzere' Ankara'ya geldi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in Arap ve Afrika İlişkilerinden Yardımcısı Ensari'nin sürpriz Türkiye ziyaretinde 'bölgesel konular'ın ele alınması bekleniyor.

Öte yandan IRNA'ya göre, Ensari'nin ardından İran Parlamentosu Başkanı Ali Laricani de 'yakın zamanda' Türkiye'ye bir ziyaret düzenleyecek.

ANKARA'NIN ZİYARETÇİ TRAFİĞİ YOĞUN

Bu arada son dönemde Ankara'da yaşanan ziyaretçi trafiği arttı. Ankara bugün Ensari'nin yanı sıra Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'yi de ağırlayacak. Barzani'nin Türkiye'nin ardından İran'a gitmesi bekleniyor. Ancak bu ziyaretin kesin tarihi henüz açıklanmadı.

Darbe girişiminin ardından Türkiye'nin iadesini talep ettiği Fethullah Gülen'e hakkındaki süreci görüşmek üzere görevlendirilen ABD heyeti de bugün Ankara'da. Yarın ise ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Ankara'ya gelecek. Bunlara ek olarak NATO'nun Avrupa Müttefik Kuvvetleri Başkomutanı ve ABD'nin Avrupa'daki Kuvvet Komutanı Curtis Scaparrotti, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın davetlisi olarak dün Ankara'daydı.