'İran ABD'ye Siyaset Dersi Verdi'

'İran ABD'ye Siyaset Dersi Verdi'

BAE polis teşkilatının eski başkan yardımcısı Dahi Halfan, nükleer anlaşmayı yönetmede İran'ın ABD'ye üstünlüğünü kabul etti ve twitterda şöyle yazdı: "Yemin ederim İran'ı küçümsememelisiniz çünkü İran, Amerika Birleşik Devletleri'ne siyaset öğretti."

Dahi Halfan, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları kaldırmayı düşündüğünü belirterek, "Yaptırımların kaldırılması ABD'nin düşüşünün delili ve ABD'yi terörist bilen herkesin gururudur." dedi.

BAE polis teşkilatının eski başkan yardımcısı şöyle devam etti: "Yaptırımlar sadece anlamsız, yararsız ve etkisiz değil, aynı zamanda İran'ın stratejik bir ortağa yani Çin'e doğru yönelmesine ve ABD'ye veda etmesine neden oldu. İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmasını destekliyorum."

Güçlü İran karşıtı duruşuyla tanınan Dahi Halfan şu sonuca vardı: "Bu şüphesiz İran'ın iradesinin ABD'nin sahip olduğu her şeyden daha güçlü olduğunu kanıtladı. Gelecek, Amerika Birleşik Devletleri'ne ait değil ve Washington'un politikası, düşmanlara karşı olmadan önce dostlara karşıdır." (Ajanslar)