İran: ABD ile Savaşı Olumlu Karşılarız

İran: ABD ile Savaşı Olumlu Karşılarız

İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Hüseyin Selami, İran'ın uzun süreli bir savaş için hazırlıklı olduğunu ve ABD ile yaşanacak olası bir savaşı olumlu karşılayacaklarını ifade etti.

İran devlet televizyonunda katıldığı bir programda konuşan Selami, ABD tarafından İran'a yönelik yapılan askeri tehditleri değerlendirerek, "en tehlikeli senaryolar" varsayımıyla hazırlıklı olduklarını söyledi.
 İranlı general, "ABD, blöf yapıyor ve psikolojik operasyon yürütüyorsa biz yine de bunu ciddiye alıyoruz .Eğer tehditler blöf değil de doğruysa savaş meydanında gerçekleri göstermeye hazırız" diye konuştu.
 ABD ile yaşanacak muhtemel bir savaşı olumlu karşıladıklarını söyleyen İranlı komutan, " Savaş meydanı, gerçek harp potansiyellerimizi göstereceğimiz yer olacak " ifadesini kullandı.
 Tehdit edilirseniz masayı terk edin
 ABD'nin dünyanın çeşitli noktalarındaki hava üslerini İran'a karşı kullanması halinde bu üsleri ateşe vereceklerini ileri süren Selami, "Amerikalı pilotların yapacakları ilk uçuş son uçuşları olacak ve gök yüzünü onlar için alev çemberine dönüştürürüz " uyarısında bulundu.
 Tahran ve dünya güçleri arasında yürütülen nükleer müzakerelere de değinen ve İranlı nükleer müzakerecilere seslenen Selami, "Tehdit edilirseniz masayı terk edin" şeklinde konuştu.
 Vurursanız, peşinizi bırakmayız
 Dün de İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD'nin askeri tehditlerine değinerek, "Vurup kaçma dönemi sona ermiştir. İran milleti kendine saldıranın peşini bırakmaz" ifadelerini kullanmıştı.
 İran ve dünya güçleri arasında Tahran'ın nükleer programı konusunda geçen ay ön uzlaşı sağlansa da ABD'li bazı makamlar İran için askeri seçeneğin hala masada olduğu ifade ediyor.