Irak'ta Kanlı Eller Devrede

Irak'ta Kanlı Eller Devrede

Irak'ta dün iki ayrı şehirde Şii ve Sünnilerin mekânlarına saldırılar düzenlendi. Bağdat'ta Şiilerin çoğunlukta olduğu alışveriş merkezine düzenlenen saldırıdan hemen sonra Diyala'da Sünnilerin camilerine saldırılar düzenlendi

Irak'ın Diyala kentine bağlı Mikdadiyye (Şehraban) bölgesinde Sünilere ait 4 camiye bombalı saldırı düzenlendi.
Bölgedeki güvenlik birimlerinden alınan bilgilere göre, Mikdadiyye'deki gençlerin buluştuğu çay ocağına yapılan saldırıların ardından Sünnilere ait 4 camiye yönelik eş zamanlı bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu camiler ve yakın çevredeki binaların zarar gördüğünü aktaran güvenlik yetkilileri, ölü ve yaralı sayısı hakkında bilgi vermedi.
Diyala'da yaşanan olaylarla ilgili Irak devlet televizyonunda sözlerine yer verilen Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, Diyala halkına seslenerek, güvenlik güçleriyle dayanışma içerisinde olmaları ve teröristlere fırsat vermemelerini istedi.
AYNI GÜN BAĞDAT'TA DA SALDIRILAR VARDI
Bağdat'ta da El-Cevhere alışveriş merkezinde eş zamanlı düzenlenen dört intihar saldırısında, 14 kişinin yaşamını yitirdiği, 26 kişinin yaralandığı bildirilmişti. Saldırı sonrası alışveriş merkezine girerek içerideki sivilleri rehin alan silahlı kişilerle polis arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı aktarılmıştı.
"Irakiyye" kanalının İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Muin'den aktardığı haberde, güvenlik güçlerinin, silahlı bir grup tarafından basılan başkentin Bağdat el-Cedide bölgesindeki El-Cevhere alışveriş merkezinde kontrolü sağladığı ve teröristlerin öldürüldüğü belirtildi. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi.
ANKARA'DAN KINAMA
Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin Irak'ın teröre karşı yürüttüğü mücadeleye kararlılıkla destek olmayı sürdüreceği belirtildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir alışveriş merkezinde ve Diyala vilayetinde gerçekleştirilen ve onlarca kişinin ölümüyle yaralanmasına neden olan terörist saldırıları şiddetle kınıyoruz. Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, dost ve kardeş Irak halkına ise başsağlığı diliyoruz.