Irak'ta çatışmalar sürüyor: 7 ölü, 9 yaralı

Irak'ta çatışmalar sürüyor: 7 ölü, 9 yaralı

Felluce’de ordu birliklerinin düzenlediği saldırılarda bir sivilin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı belirtildi. Ramadi'deki çatışmalarda IŞİD üyesi 7 kişi öldü, 2 asker yaralandı

Irak’taki çatışmalarda 8 kişinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı bildirildi.

Felluce Devlet Hastanesi yetkilisi Visam el-İsavi, El-Anbar iline bağlı Felluce ilçesinin çeşitli bölgelerine, ordunun düzenlediği saldırılarının ardından hastaneye bir sivilin cesedinin getirildiğini, 7 yaralının da tedavi altına alındığını belirtti.

Anbar’daki operasyonların komutanı Korgeneral Reşid Felih, Anbar ilinin merkezi Er-Ramadi’de bulunan 8. Tugayı’nın karargahına, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) gruplarının da olduğu silahlı grubun saldırması üzerine askerlerin karşılık verdiğini ifade etti.

Bunun üzerine çıkan şiddetli çatışmada 7 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü ve 2 askerin yaralandığını aktaran Felih, silahlı gruba ait uçak savarların bulunduğu 2 aracın kullanılamaz hale getirildiğini kaydetti.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Anbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmiş, çatışmalar nedeniyle yaklaşık 1 milyon sivilin göç etmek zorunda kaldığı açıklanmıştı.

Ülkenin çeşitli yerlerinde silahlı gruplarla güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor.