Irak'ta 25 DAİŞ Militanı Öldürüldü

Irak'ta 25 DAİŞ Militanı Öldürüldü

Irak'ın Enbar ve Diyala illerinde düzenlenen saldırılar ve meydana gelen şiddet olaylarında 5'i sivil, 25'i DAİŞ militanı 30 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Irak ordusundan Enbar Operasyonları Komutanı Tuğgeneral Kasım el-Muhammedi, yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin Felluce'nin güneyindeki ordu karargahına saldırı hazırlığı yapan bir intihar eylemcisini etkisiz hale getirdiğini söyledi. Muhammedi, intihar saldırısının engellenmesinin ardından çıkan çatışmada 9 DAİŞ militanının öldüğünü, örgüte ait mühimmat yüklü 3 aracın ise imha edildiğini belirtti.

Güvenlik güçlerinin, DAİŞ'in Ramadi'ye 7 kilometre uzaklıktaki Hasibe bölgesine düzenlediği saldırıyı da püskürttüğü, çıkan çatışmada 13 örgüt militanının öldürüldüğü ifade edildi.

Öte yandan Felluce'nin kuzeyindeki Nazım es-Sersar bölgesinde askeri karargaha bomba yüklü 2 araçla saldırı girişiminde bulunulduğu, 2 intihar eylemcisinin öldürüldüğü belirtildi. Daha sonra çıkan çatışmada ise 4 Irak askerinin yaralandığı kaydedildi.

Yerel kaynaklar, Irak'ın kuzeydoğusundaki Diyala vilayetinin merkezi Bakuba kentinde yola yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu ise 5 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

AA