Irak'ta 18 IŞİD üyesi öldürüldü

Irak'ta 18 IŞİD üyesi öldürüldü

Irak ordusunun Enbar'da düzenlediği kara saldırısında IŞİD militanı 18 kişi öldü.

Irak ordusunun aşiret birliklerinin desteğiyle, El-Enbar vilayetinde düzenlediği kara saldırısında, terör örgütü IŞİD mensubu 18 kişinin öldüğü belirtildi.
Enbar İl Meclisi Başkanı Sabah Kerhut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşiretlerin destek verdiği ordu güçlerinin Enbar'da terör örgütü IŞİD ile girdiği çatışmada 18 militanın öldürüldüğünü söyledi.
Öte yandan, Felluce Devlet Hastanesi sözcüsü Visam el-İsavi de ordunun Felluce'nin çeşitli bölgelerinde düzenlediği saldırılar sırasında hayatını kaybeden 4 sivil ile 10 yaralının hastanelerine getirildiğini kaydetti.
İsavi, ordu birliklerinin Felluce'nin farklı bölgelerinde havan topu ve füzelerle saldırılar düzenlediği bilgisini verdi. Bu saldırılarda hayatını kaybeden 4 sivilin cesedinin hastane morguna getirildiğini aktaran İsavi, 10 yaralının da tedavi altına alındığını ifade etti.
Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları da IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.