Irak'ta 15 IŞİD Militanı Öldürüldü

Irak'ta 15 IŞİD Militanı Öldürüldü

Irak'ın Enbar iline bağlı El-Bağdadi nahiyesinde çıkan çatışmalarda 15 IŞİD militanının öldüğü, 19'unun da yaralandığı bildirildi.

rak'ın Enbar iline bağlı El-Bağdadi nahiyesinde çıkan çatışmalarda 15 IŞİD militanının öldüğü, 19'unun da yaralandığı bildirildi.

Bağdadi Belediyesi Meclis Başkanı Malullah el-Ubeydi, terör örgütü IŞİD militanlarının Bağdadi'deki bir yerleşim birimine saldırı düzenlediğini, Irak güçlerinin ABD öncülüğündeki koalisyona ait uçakların havadan verdiği destekle saldırıyı geri püskürttüğünü söyledi.

Ubeydi, saldırı sonrasında çıkan çatışmalarda 15 militanın hayatını kaybettiğini, 19'unun da yaralandığını ayrıca örgüte ait ağır silah taşıyan 2 askeri aracın da imha edildiğini kaydetti.

IŞİD militanlarının çatışmaların ardından Bağdadi'nin güneyindeki Cebbe bölgesine doğru çekildikleri belirtildi.

Terör örgütü IŞİD'in 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, IŞİD'in elindeki bölgeleri geri almak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

Kaynak: AA