Iraklı lider Sadr: İran Arabulucu Olmadı

Iraklı lider Sadr: İran Arabulucu Olmadı

Iraklı Şii lider Sadr: "Şimdiye kadar Yeşil Bölge'den çekilmem için benimle müzakere etmeye kimse cesaret edemedi. Konuyla ilgili İran'dan da arabuluculuk girişimi olmadı"

Iraklı Şii lider Mukteda es-Sadr, başkent Bağdat'taki Yeşil Bölge girişlerinde devam eden sivil itaatsizlik eylemini sonlandırıp bölgeden çekilmesi için İran'ın arabuluculuk yaptığı iddialarının asılsız olduğunu belirtti.
Sadr, eylem çadırında "el-İtisam el-Vatani" Gazetesine verdiği demecinde, "Şimdiye kadar Yeşil Bölge'den çekilmem için benimle müzakere etmeye kimse cesaret edemedi. Konuyla ilgili İran'dan da arabuluculuk girişimi olmadı ve yapacaklarını da sanmıyorum." dedi.
Reformların gerçekleşmesi için halk hareketinin devam etmesi gerektiğini söyleyen Sadr, "Yeni hükümetin şeklini ben değil, Irak halkı belirleyecek. Eğer ülkedeki durum böyle devam ederse Irak'taki risk her açıdan en yüksek seviyeye ulaşır." diye konuştu.
Sadr yanlıları Yeşil Bölge girişlerindeki sivil itaatsizlik eylemlerine yaklaşık iki haftadır devam ediyor. Irak basınında çıkan bazı haberlerde Sadr'ı eyleminden vazgeçirmek ve Başbakan Haydar el-İbadi ile yaşadığı gerginliği azaltmak için İran başta olmak üzere bölgesel arabuluculuk çabalarının olduğu iddia edilmişti.