Irak'ın batı sınır kapıları artık IŞİD'in elinde

Irak'ın batı sınır kapıları artık IŞİD'in elinde

IŞİD'e bağlı silahlı gruplar Suriye ve Ürdün sınırında bulunan üç sınır kapısının daha kontrolünü ele geçirdi

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)'in Irak'ın Suriye ve Ürdün hududundaki 3 sınır kapısını ele geçirdiği bildirildi.

Enbar vilayetine bağlı El-Kaim ilçesi Kaymakamı Ferhan Fetihan, "IŞİD grupları, Irak'ın Suriye sınırındaki El-Kaim ve El-Velid sınır kapıları ile Ürdün sınırındaki Terbil Sınır Kapısı'nın kontrolünü ele geçirdi ve hendek kazarak hudut bölgelerinde konuşlandı" dedi.

Öte yandan IŞİD gruplarının, Diyala'da askerlerin boşalttığı 16. Piyade Tugayı'na bağlı Birinci Bölük karargahının kontrolünü ele geçirdiği ifade edildi.

Kırmızı ile yazılan yerler IŞİD'in ele geçirdiği sınır kapıları;

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, herhangi bir direnişle karşılaşmayan IŞİD üyeleri, karargahtaki askeri araçları yaktı. Olayda ölen ya da yaralananın olmadığı kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, IŞİD'in Suriye ve Ürdün sınırındaki El-Velid ve Taribil sınır kapılarını ele geçirdiği yönündeki haberler yalanlanmıştı.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD grupları ve bazı aşiret güçleri, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerininin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Retbe ve Hadise ilçelerini de ele geçirmişti. Çatışmalar dolayısıyla yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kaldı.

DÜNYA BÜLETENİ