Irak'da Patlamalar

Irak'da Patlamalar

Irak meclis başkanı Usame Nuceyfi'nin konvoyuna yönelik bir suikast girişimi gerçekleştirildi, Nuceyfi saldırıdan yara almadan kurtuldu ancak 21 kişi hayatını kaybetti

Irak meclisi başkanı Usame Nuceyfi'ye bugün suikast düzenlendi. Nuceyfi'nin konvoyuna yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda 21 kişi hayatını kaybetti. Nuceyfi'nin bir koruması da yaralandı. Nuceyfi saldırıyı yara almadan atlattı.

Türkiye'yi geçen hafta ziyaret eden Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi’ye bugün memleketi Musul’da bir suikast girişimi düzenlendi. Sünni Arap siyasetçi Nuceyfi, Musul’da konvoyunu hedef alan bombalı saldırıdan yara almadan sağ kurtuldu anca 21 kişi hayatını kaybetti.

Saldırıda Nuceyfi’nin korumalarından biri ve bir polis şefi yaralandı. Musul ve Nuceyfi’nin kardeşi Atheel’in valisi olduğu Ninova kenti, Irak’ta şiddet olaylarının en çok görüldüğü bölgeler arasında yer alıyor.

MİLİSLER YANLIŞLIKLA KENDİ ARAÇLARINI PATLATTI

Nuceyfi'ye yönelik gerçekleştirilen suikast girişiminin yanı sıra Irak'ın Selahaddin bölgesinde meydana gelen bir diğer patlamada da yine 21 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Samarra kentinin 20 kilometre yakınlarında bulunan çölde meydana gelen patlamada 21 milisin hayatını kaybettiği belirtildi. Patlamanın yanlışlıkla gerçekleştiği ifade ediliyor.