Irak Yine Kan Gölü

Irak Yine Kan Gölü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bugün meydana gelen 9 ayrı bombalı saldırıda 28 kişi hayatını kaybetti, 67 kişi de yaralandı...

Ülkenin başkenti Bağdat'ta bugün meydana gelen 9 ayrı patlamada 28 kişinin hayatını kaybettiği, 67 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bağdat'ın güney doğusundaki Ebu Duşeyr'de 2 bomba yüklü araç eş zamanlı olarak infilak etti. Olayda 7 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı.

Kentin batısında bomba yüklü araçla gerçekleşen patlamada ise 2 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi yaralandı.

Başkentin kuzeyindeki Er-Raşidiyye bölgesinde semt pazarında bir bombanın patlaması sonucu 4 kişi hayatını kaybederken, 9 kişi yaralandı.

Yeni Bağdat semtindeki patlamada 5 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. El-Beyya bölgesindeki saldırıda ise 1 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi yaralandı.

El-Hürriye bölgesinde bir kapalı otoparkta meydana gelen patlamada da 2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

El-Hüseyniye bölgesinde bir işyeri yakınına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu ise 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Patlama çevredeki işyerlerinde de hasara neden oldu.

Ed-Devra bölgesinde meydana gelen ve "Sahve güçleri"nin eski komutanlarından birinin evini hedef alan bombalı saldırıda ise komutanın yanı sıra evde bulunan 4 kişi de hayatını kaybetti.

Irak son birkaç aydan bu yana şiddetli çatışmalara sahen oluyor; çatışmalar El Enbar, Felluce ve Ramadi'de yoğunlaşmış durumda. Irak Başbakanı Nuri El Maliki, ülkede 30 Nisan'da yapılması planlanan genel seçimlerden dolayı büyük bir askeri operasyon yapmaya sıcak bakmıyor.

Bu yüzden bölgedeki aşiretlerin kendi başlarına ve az bir devlet desteğiyle El Kaide'ye karşı savaşması çağrısında bulundu. Bölgede kabileler ve El Kaide arasında yaşanan çatışmalarda birçok kişi hayatını kaybetmeye devam ediyor.

dünyabülteni