Irak Türkmen Cephesi'nden Açıklama

Irak Türkmen Cephesi'nden Açıklama

Irak Türkmen Cepnesi Başkanı Erşad Salihi, Türkmenler'in bölgede zayıf bırakıldığını söyledi.

Irak Türkmen Cepnesi Başkanı Erşad Salihi, ordunun birkaç saat içinde Musul'dan çekilmesinin büyük soru işaretleri oluşturduğunu söyledi. Ordunun boşalttığı Türkmen bölgesine Peşmergelerin yerleştiğini söyleyen Salihi, Türkmenler'in zayıf bırakıldığını ifade etti.

Erşad Salihi, Irak'ta yaşananları CNN Türk'te değerlendirdi. Ortadoğu'daki gerginliğin Irak'ta var olan ateşi yükselttiğini söyleyen Salihi, ordunun çekildiği bölgelerdepeşmergelerin yerleşmesinin kendileri için büyük soru işaretleri oluşturduğunu söyledi.

"TÜRKMENLER TEHLİKE ALTINDA"

Türkmenler'in bulunduğu coğrafyada peşmergelerin giderek güçlendiğini anlatan Salihi, yaşanan işgalin planlı ve anlaşmalı olduğunu savundu. Musul'daki gerginlikte Kuzey Irak yönetimi ile Merkezi Irak yönetiminin payı olduğunu söyleyen Salihi şöyle konuştu:

"Türkmen cografyasına ordunun çekilmesiyle birlikte peşmerge bu bölgelerde kendisini güçlendirmiştir. Bu iş planlı ve anlaşmalı gerçekleşmiştir. Bu işte Kuzey Irak yönetimi ile Merkez yönetiminin bilgileri dahilinde görülmüştür. Ordunun çekilmesiyle peşmergenin hemen yerleşmesi gelecekte hakim olması anlamı taşımaktadır.

ANKARA'YA SESLENDİ

Anlaşma olmasaydı, merkezi hükümet kesinlikle buna izin vermezdi. Öyle görülüyor ki anlaşmışlar. Türkmen bölgeleri için emri vaki yapılmıştır. Bunu Ankara'ya da söylemiştik. Herkesin silahli bir grubu var. Ne yazıkki Türkmenler bu hususta çok zayf kaldılar, zayıf bırakıldılar. Ankara'nın bu hususun üzerinde ciddi durmalarını istihram ediyorum.