Irak: Türkiye’nin IŞİD politikası çelişkili

Irak: Türkiye’nin IŞİD politikası çelişkili

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Türkiye’nin IŞİD’e karşı uluslar arası ittifaka katılmaktan başka bir seçeneğinin bulunmadığını söyledi.

YDH- Bir televizyon kanalına demeç veren Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Türkiye’nin IŞİD’le ilgili politikasını değerlendirdi.

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, “Türkiye’nin IŞİD’le mücadele konusunda kendine göre bir anlayışı ve stratejisi varsa da uluslar arası ittifaka katılmaktan başka bir seçeneği yok” dedi.

İbrahim Caferi sözlerini söyle sürdürdü:

Türkiye IŞİD’le ilgili ikircikli politikaya sahip

“Türkiye’nin, IŞİD’le ilgili olarak her zaman ikircikli bir tutumu oldu. Bu ülke önce IŞİD karşıtı ittifaka katılmadı, sonra işbirliği yapacağını açıkladı.  

Türkiye başından beri IŞİD’in de içinde olduğu Suriye’deki silahlı grupları destekliyordu. Daha sonra IŞİD, tüm dünyada bir terör meselesi olarak gündeme gelip ülkelerin tutumu netleşince Türkiye’nin de önceki tutumunu sürdürememesi doğaldı. Bu yüzden de Türkiyeli yetkililerde IŞİD konusunda bir tutum değişikliği gözlemlendi; ancak bu değişiklik çok ciddi değildi.

Türkiye’nin IŞİD politikası çelişkili

Nitekim Kobani meselesinde de kendileri bizatihi Kobani’nin IŞİD’in eline geçmesine izin vermeyeceklerini söylediler. Ama şu an bu iş oluyor.

Önceleri biz meclis izniyle asker de gönderebiliriz diyen Türkiye’nin şu an IŞİD’in Kobani’ye girmemesi için somut olarak hiçbir şey yapmadığını görüyoruz. Bunlar Türkiye’nin IŞİD’le ilgili politikalarındaki çelişkilerdir.”