Irak Şam İslam Devletine uyarı!

Irak Şam İslam Devletine uyarı!

Suriyeli alimler,yeni bir bildiri yayınlayarak seslerini bir kez daha yükseltti.


Şam İslami Heyeti, Suriyeli Alimler Birliği, Şam Alimleri Birliği, Suriye İslami Forumu, Halep Vilayeti Şer'i Heyeti, Suriye Müslüman Alimler Genel Heyeti, Şam Hatipleri Birliği, Suriye Kürt Alimleri Derneği ve Suriye Özgür Alimler Heyeti'nin imzaladığı bildiride El Bağdadi'nin örgütünün Suriye'ye birçok fitne ve şer getirdiği ifade ediliyor.

Bildiride IŞİD'e yöneltilen en önemli suçlamalar şunlar:

1- Gerçekte şer'i ve pratik hiçbir varlığı olmadığı halde ve ülkedeki hal ve akd ehliyle isitşare edilmeden "devlet" ilan ederek Suriye halkına iftira etmek.

2- Sadece kendi yollarının doğru olduğunu iddia ederek kendilerine muhalefet edenleri sefih ilan etmek ve gözden düşürmeye çalışmak.

3- Tekfir etmede aşırıya gitmek ve insanları bu konuda sınamak. Ölümle tehdit ile birlikte tekfir etme ve hain ilan etme üyeleri arasında yaygın olmak.

4- Fazilet ehlinden, ilimde ve cihatta öncülerden olsa bile kendilerine muhalefet edeni ajanlıkla ve cihada ihanet etmekle suçlamak.

5- Herhangi bir çekişme veya anlaşmazlık anında kendi kararlarına tâbi olanların dışında şer'i mahkemelerde yargılanmayı kabul etmemek.

6- Savaşan grupları "devletleri"ni genişletmek ve kendilerine biat almakla meşgul etmek. Ortak düşmanla savaşmaktan geri durmak. Kurtarılan bölgelerdeki askeri ve ekonomik alanları mücahitlerden çalıp kendi kontrolü altına almaya çalışmak.

7- Çeşitli gruplarla kasıtlı olarak sürtüşmek ve çatışmaya girmek. Masum insanların kanını dökmek ve masumların kanlarını önemsememek.

8- Mücahitleri, davetçileri, basın mensuplarını ve aktivistleri gözaltına almak ve sorguya çekmek. Benimsedikleri metotta şüphe olduğu gerekçesiyle yardım ve davet faaliyetlerini engellemek, ajanlıkla ve hainlikle suçlamak.

9- Hiç yoktan anlaşmazlık çıkarıp bu anlaşmazlıkları savaş cephelerine taşımak. Bu şekilde fitnenin yayılmasına ve safların bölünmesine neden olmak.

El Bağdadi'nin örgütünün Suriye'de yaptıklarını bu şekilde özetleyen alimler, yayınladıkları bildiride daha sonra şu çağrıda bulunuyor:

"a- IŞİD örgütü komutanlarını hakka dönmeye, samimi insanların öğütlerine kulak vermeye, bu ihalleri ve hataları düzeltmeye çağırıyoruz. Bu hatalar var olduğu sürece örgütün takipçilerinin ve askerlerinin örgütte kalmaları caiz değil.

b- Azgınlık ve saldırganlıkta ısrar etmesi sonucu meydana gelen ihlallerin ve cinayetlerin sorumlusu IŞİD örgütüdür. Diğer grupların nefsi müdafa olarak, canları ve malları korumak için başvuracakları yolların sonuçlarından da örgüt sorumludur.

c- IŞİD tarafından hâlâ sözleri dinlenen alimlere sesleniyoruz. Açık ve net bir şekilde hakkı söyleyin. Çünkü fitneye yol açma korkusuyla susmak bizzat fitne haline geldi.

d- Suriye'deki cihadı destekleyenler paralarını ve Müslümanların parasını yönlendirirken Allah'tan korksunlar. Müslümanların kanının dökülmesine ve mücahitlerin gücünün kırılmasına sebep olmasınlar.

e- Zulme uğrayan mücahit grupların soğukkanlılıklarını korumalarını ve mümkün olduğunca ıslah ve barışçıl çözüm yolları aramalarını takdire şayan buluyoruz.

f- Tek başına olan samimi tugayları ve küçük grupları büyük gruplarla birleşmeye ve bütünleşmeye teşvik ediyoruz. Bu düşmanı daha çok korkutacak ve sizin de gücünüzü ve cihadınızı koruyacaktır."

Alimlerin bildirisinde son olarak fitnelerde arınma ve safları netleştirme fırsatı olduğuna dikkat çekiliyor