Irak ordusundan gönüllü asker çağrısı

Irak ordusundan gönüllü asker çağrısı

Irak ordusu, doğrudan ihtiyaç duyulana kadar bulundukları bölgede görev yapmak üzere gönüllülere kapılarını açtı.

Irak ordusu Fırat Operasyonları komutanı Korgeneral Osman el-Ganimi, "Irak ordusuna katılmak isteyen gönüllüler belirli standartlara göre silah altına alınacak" dedi.

Ganimi, "Öncelikle gönüllüler, Irak ordusuna alternatif değil sadece manevi olarak destek niteliğinde olacaktır. Buna rağmen silah altına alınacak gönüllüler rastgele değil, belirli standartlara göre, ruh hali ve önceden askeri tecrübesi olup olmamasına göre dikkatle seçilecektir" diye konuştu.

Ganimi, "Dini mercilerin vatan savunması için halka çağrıda bulunmasının akabinde ordu, doğrudan ihtiyaç duyulana kadar bulundukları bölgede görev yapmak üzere gönüllülere kapılarını açtı" ifadesini kullandı.

Irak'taki şiilerce "dini merci" kabul edilen Ayetullah Ali Sistani’nin, dün, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü ve onunla beraber harket eden silahlı gruplara karşı vatan koruması için cihad çağrısında bulunduğu belirtilmişti.

Bir süredir çatışmaların yaşandığı Irak'ta, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgüt militanları ve bazı aşiret güçlerinin, en büyük kentlerden Musul ile Salahaddin vilayetinin merkez kenti Tikrit'in yanı sıra bölgedeki bazı yerleşim birimlerinde kontrolü ele geçirdiği açıklanmıştı.